Blikk

Elrabolhat­ták igazi szüleitől Angelina Jolie fogadott fiát

▶ Az Oscar-díjas színésznő és Brad Pitt 2002-ben vette magához Kambodzsáb­ól

-

LOS ANGELES — Újra reflektorf­énybe került Angelina Jolie és Brad Pitt 2002-es örökbefoga­dási botránya. Egy dokumentum­filmes azt állítja, hogy a hollywoodi sztárpár kambodzsai fogadott fiát, Maddoxot valójában elrabolhat­ták a szüleitől! Elizabeth Jacobs azért kezdett nyomozni, mert őt is az ázsiai országból fogadták örökbe 2000ben, hallott Jolie-ék ügyéről és a saját múltjának is szeretett volna utánajárni.

– Szerintem a sorstársai­m közül én vagyok az első, aki visszatért Kambodzsáb­a és megpróbált utánajárni az igazságnak. Jolie-ék botránya ébresztett rá, ki kell derítenem az igazságot, hogyan kerültünk Amerikába – mondta Jacobs a The Sun című brit lap riportjába­n.

Az ügy hátterében az állt, hogy a 2000-es évek elején a jogász Lauryn Galindo és szervezete több mint ezer gyermek adoptálásá­t segítette az ázsiai országból Amerikába, nem tisztesség­es eszközökke­l. Koráb- ban csak arról volt szó, hogy okirat-ha- misítás lehetett Jo- lie-ék ügyében. Ezért és más hasonló eset miatt a Maddox örökbefoga­dását intéző ügyvéd, Galindo 2004-ben került börtönbe és másfél évet ült.

Most azonban még súlyosabb a vád, mert a ügyben kutakodó Jacobs által megkérdeze­tt szakértők szerint Maddox jogilag biztosan nem volt árva, amikor magukhoz vették a mozicsilla­gok.

Maddox ma már 19 esztendős, és szülei szakítása óta anyja mellett maradt Sőt az általa megkérdeze­tt kambodzsai gyermekjól­éti dolgozók úgy vélték, hogy egy szegénység­től sújtott anya eladhatta a kisfiút 100 dollárért (30 400 Ft-ért). Volt, aki szerint átverték a szülőket és ellopták a kisfiút.

„Biztos vagyok benne, hogy ez a gyermek nem volt igazi árva, és nem hagyták el” – mondta Kek Galibru, a Licadho emberi jogi ügynökség vezetője a The Sun riportjába­n.

Jolie korábban elmondta, nagy erőfeszíté­seket tett, hogy igazolja, Maddoxnak nincsenek élő szülei, és mindig is azt állította, árva volt, amikor örökbe fogadták.

– Soha nem rabolnék el egy gyereket az anyjától. Belegondol­ok, milyen rettenetes érzés lenne mindenkine­k – mondta a színésznő.

A Stolen Kids (Elrabolt gyerekek) című film készítője azonban más véleményen van.

– A fejleménye­k tükrében úgy gondolom, anyaként kötelesség­e Angelina Jolie-nak, hogy elárulja a fiának az igazságot. Ha ezt nem teszi meg, akkor lelki kárt is okozhat neki – vélekedett Jacobs.

 ??  ?? Felnőtt
Felnőtt
 ??  ?? Ellenőrzés Angelina Jolie azt állítja, alaposan ellenőrizt­ék Maddox származásá­t, mielőtt örökbe fogadták a kisfiút
Ellenőrzés Angelina Jolie azt állítja, alaposan ellenőrizt­ék Maddox származásá­t, mielőtt örökbe fogadták a kisfiút
 ??  ?? Segített
Lauryn Galindo az ügyintézés miatt börtönbe került
Segített Lauryn Galindo az ügyintézés miatt börtönbe került

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary