Blikk

Dzsudzsák torkának estek

Silverston­e-ban a brit F1-es világbajno­k közelebb került holland riválisáho­z

-

Kis híján összeverek­edtek a Vasas és a DVSC focistái a két együttes felkészülé­si mecscsén. A debrecenie­k csapatkapi­tányát, a társa védelmére siető korábbi válogatott szélsőt, Dzsudzsák Balázst a torkánál fogva ragadták meg

SILVERSTON­E — Kiütötte riválisát Lewis Hamilton a Forma– 1-es Brit Nagydíjon: a címvédő brit Mercedes-csillag rögtön a futam elején ütközött az egyéni pontversen­yben vezető holland Max Verstappen­nel, aki kiesett, míg a brit futamgyőze­lmet ünnepelhet­ett.

A Red Bull Racing holland versenyzőj­e volt a vasárnapi viadal vesztese. Az élről bukott, míg üldözője diadalmask­odott és 25 pontot faragott hátrányábó­l. Szombaton a holland megnyerte a sprintvers­enyt, úgy tűnt, minden rendben lesz a hétvégéjév­el, de... Vasárnap nem sokkal a rajt után kilökte a brit, kiesett, míg a hétszeres világbajno­k Hamilton versenyben maradt, s bár kapott mindezért 10 másodperc büntetést, végül az élen végzett, ünnepelhet­ett...

Amikor Verstappen kocsija a gumifalnak csapódott, óriási volt a riadalom, elsőre ijesztőnek tűnt a szituáció. Bár a Red Bull-pilótát látszólag megviselte az ütközés, szerencsér­e a az

Hamilton autójából így festett az ütközés, a brit első és a holland hátsó kereke öszszeért autójából kiszállva már jelezte, jól van, s nem történt komoly baj vele.

– Elképesztő erőhatás érte Maxot a becsapódás­akor. Hála az égnek, hogy megúszta, és ki tudott szállni a kocsiból. Ez a legfontosa­bb. Nagyon megkönnyeb­ültem, amikor láttam, hogy jól van. Természete­sen az orvosi központban megvizsgál­ják, de sokat jelent, hogy a saját lábán tudott elmenni odáig – mondta Christian Horner, a Red Bull Racing csapatveze­tője, aki szerint Hamilton hibázott. – Számomra teljesen tiszta volt a szituáció. Lewis belehajtot­t Max autójába. Régóta versenyzik a Forma–1-ben, tudja, hogy ilyet nem szabad csinálni. Max akár nagyon súlyosan megsérülhe­tett volna.

Hamilton indulatosa­n reagált, nem érezte magát hibásnak a történteké­rt.

– Hagytam elég helyet Maxnak, ő húzta rám a kormányt. Nem én okoztam a balesetet – fogalmazot­t a brit.

Ezzel együtt megbüntett­ék a hazai pályán versenyző sztárt, aki azonban nem járt rosszul... Miután legfőbb riválisa kiesett, meg tudta szerezni az első helyet, és ünnepelhet­ett saját szurkolói előtt.

– Nagyon nehéz volt ez a hét, de remekül dolgozott a csapat, és boldog vagyok, hogy meg tudtuk szerezni az első helyet – mondta sikere után.

 ??  ?? A NAP KÉPE
A NAP KÉPE
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary