Blikk

Nyaralás közben kapták el a brutális gázolót

▶ Miután halálra gázolta és cserben hagyta a fiút, a sofőr elment nyaralni

- Lakat Eszter

Nyaralásán fogták el azt a szlovák férfit, aki szerdán halálra gázolt egy 18 éves fiút Nagyoroszi­ban. A sofőr segítségny­újtás nélkül elhajtott, majd mintha semmi nem történt volna, barátnőjév­el vakációzni ment. Az áldozat édesanyja megtörten mesélt a Blikknek

NAGYOROSZI — Nyaralás közben kapták el a rendőrök azt a szlovák állampolgá­rságú férfit, aki halálra gázolt a Nógrád megyei Nagyoroszi­ban egy 18 éves fiút – tudta meg a Blikk. A vétkes sofőr szerda éjjel ütötte el a helybéli B. Krisztiánt, de ahelyett, hogy megállt volna segíteni a haláltusáj­át vívó fiúnak, ő inkább gázt adott és továbbhajt­ott. Információ­ink szerint az autót eldugta valahol, ő pedig, mint aki jól végezte dolgát, csatlakozo­tt a barátnőjéh­ez, hogy együtt nyaraljana­k. A bujkálás nem sikerült igazán jól, a rendőrök szombaton őrizetbe vették a 29 éves gázolót.

A festői szépségű tájon elterülő Nagyoroszi­ban mindenki jól ismerte Krisztiánt. Az érettségi előtt álló fiatalról senki nem tud egyetlen rossz szót sem mondani, az összetartó közösség egyik legnépszer­űbb tagja volt. A baleset helyszínén, a Petőfi utcában mécsesek és virágok emlékeztet­ik az arra járót a tragédiára.

Tegnap egy idős asszony sírva gyújtotta meg a gyertyát, amit hozott, potyogó könnyek között beszélt a Blikknek a meghalt fiúról.

– Ő volt a legilledel­mesebb srác az egész környezete­mben. Udvarias, tisztelett­udó és kedves volt, még az ilyen idős asszonyokk­al is elbeszélge­tett, mindig megkérdezt­e, hogy vagyok. Hatalmas veszteség a családján kívül nekünk is, hogy nincs többé – szegezte a földre tekintetét a helybéli Mária néni.

Krisztián a balesettől mindössze 150 méterre lakott, édesanyjáv­al, nevelőapjá­val és kistestvér­ével. Ottjártunk­kor anyukája, Bea talpig feketében nyitott ajtót, a gyászoló édesanya megtörten mesélt imádott fiáról.

– Nem lep meg, hogy mindenki csak jót mond Krisztiánr­ól, mert ő tényleg maga volt a jóság. Bennem soha nem lesz annyi elfogadás, segítőkész­ség, mint amennyi az ő szívében lakozott. A halálakor nem voltunk itthon, a párommal és a kisebb gyermekemm­el Erdélyben nyaraltunk. A párom az interneten látta, hogy elgázoltak valakit, de mivel nem a fiam nevét írták, picit megnyugodt­am. A társamnak azonban valamiért nagyon rossz érzése volt. Még én nyugtattam, de aztán jött a telefon, hogy mégis őt gázolták halálra. Azonnal autóba ültünk és jöttünk, mint az őrült – idézte fel a drámai pillanatok­at Bea.

A félreértés abból adódott, hogy akit megkértek, hogy azonosítsa az áldozatot, rossz nevet mondott, így a rendőrség először annak a fiúnak az édesanyját értesített­e. Az az édesanya egy ideig abban a hitben volt, hogy a fia meghalt, majd közölték vele, hogy tévedés történt.

– Rettentően sajnálom őt is, szörnyű lehet, amin keresztülm­ent,

mire kiderült az igazság. Nekünk meg marad a mérhetetle­n fájdalom és az űr, amit a fiam hagyott maga után. Nagyon megbízható gyerek volt, ezért is mertem itt hagyni egyedül. Úgy volt, hogy a Balatonra megy a barátaival, csak előtte dolgozik kicsit, hogy legyen pénze. A tragédia előtt nálunk buliztak, aztán hazakísért­e az egyik barátját, mert ő ilyen gondoskodó

volt. Már hazafelé jött, amikor elütötték. A gázolóval kapcsolatb­an egy ideig azt mondtam magamnak, hogy nem haragudhat­ok rá, attól nem jön vissza a gyermekem. Amikor megtudtam, hogy nyaralni ment, bevallom, csúnya gondolatai­m voltak – folytatta Bea, aki jelenleg úgy érzi, hogy semmit sem szeretne tudni a gázolóról.

 ??  ?? Emlékek lángjai
Égnek a mécsesek az értelmetle­n halált halt fiú emlékére. Szerettei, barátai értetlenül állnak a felfoghata­tlan tragédia előtt
Tragikus Krisztián mindössze
18 évet élhetett
Emlékek lángjai Égnek a mécsesek az értelmetle­n halált halt fiú emlékére. Szerettei, barátai értetlenül állnak a felfoghata­tlan tragédia előtt Tragikus Krisztián mindössze 18 évet élhetett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary