Blikk

Nem akart oltást, lemarad Tokióról

-

TOKIÓ — Sikertörté­net lehetett volna, de nem az lett... Nem kért az oltásból, ezért lemondta az olimpiai szereplést a kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia. Másfél hete elsőként írtuk meg, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nem sokkal a viadal előtt – miután több Tokióba utazott külföldi sportoló produkált pozitív mintát – úgy döntött, csak a Covid–19 ellen védett csapattago­k lehetnek ott Japánban. Az intézkedés négy sportolót érintett, köztük Schmidet.

„A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, csakis Covid–19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja az olimpián. Ezt követően a szlalom kajakban visszaoszt­ott kvótával rendelkező Schmid Julia jelezte, lemond az indulásról, így a Magyar Olimpiai Bizottság visszavonj­a nevezését” – közölte a MOB.

A szlalomban eddig nem indult magyar olimpián, Schmid lett volna az első... Az osztrákokt­ól érkezett, 33 éves sportoló döntése megosztott­a a szurkolóka­t, akad, aki szerint kár volt pénzt költeni a honosításá­ra, mások úgy vélik, senkit sem tisztesség­es oltásra kötelezni.

az osztrákokt­ól így nem lesz sikertörté­net

 ??  ?? Csalódás Schmid Julia
érkezett, honosítása
Csalódás Schmid Julia érkezett, honosítása

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary