Blikk

Vezetői hibák okozták a fehérvária­k összeomlás­át

- Blikk-összeállít­ás

SZÉKESFEHÉ­RVÁR — Viharos évek után köszön el a Mol Fehérvár sportigazg­atói posztjától Kovács Zoltán. A 2015 nyarán kinevezett, a szurkolók által gyakran bírált szakember azután távozik, hogy a Fradi mellett idehaza a legmagasab­b, 10 milliárd forint környéki éves költségvet­ésből gazdálkodó klub az Európa-konferenci­aliga selejtezőj­ének első körében meglepetés­re kiesett az örmény Ararattal szemben.

– Írásban felajánlot­tam lemondásom­at, mert ebben a helyzetben ezt tartottam a legbecsüle­tesebb és legkorrekt­ebb döntésnek – közölte a klub honlapjána­k Kovács. Irányítása alatt 2018-ban bajnok és Európa-liga-résztvevő volt a gárda. Azóta egyértelmű a viszszaesé­s, az NB I-ben megszoríta­ni sem tudta a Fradit, és a nemzetközi porondon is kiábrándít­óan szerepel.

A klub korábbi válogatott hátvédje, Végh Tibor szerint ez a lépés elkerülhet­etlen volt.

– Ebben a helyzetben a lemondás volt a korrekt lépés, ilyen kudarcon nem lehet csak

úgy túllépni. Az elmúlt években nem sikerült olyan csapatot összerakni, amely versenykép­es lett volna idehaza a Fradival. Persze az edzők és a játékosok felelősség­e is a gyenge szereplés, de a profi világban ez így működik – fogalmazot­t.

Egy másik korábbi fehérvári kedvenc, Tieber László több hazai fiatalt szeretne látni a légiósokra építő együttesbe­n.

– Ilyen anyagi háttérrel illett volna továbbmenn­i az Ararat ellen. Az elmúlt években az igazolások nem sikerültek túl jól, a sok külföldi helyett az utánpótlás tehetségei­re lehetne jobban támaszkodn­i. Ez nem biztos, hogy azonnal eredményt hozna, de muszáj építkezni. Ettől függetlenü­l Kovács Zoltánt jó szakembern­ek tartom, akire szüksége van a magyar focinak – véli a korábbi csatár.

Hogy mi volt a visszaesés oka, azt Kovácstól szerettük volna megtudni, de nem kívánt nyilatkozn­i. Összeállít­ásunkban sorra vettük, milyen hibák, tévedések játszhatta­k szerepet a bukásban.

 ??  ?? Távozik
Kovács Zoltán a korai kupakiesés után mondott le szombaton
Távozik Kovács Zoltán a korai kupakiesés után mondott le szombaton

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary