Blikk

Grillezés közben is figyeljünk a kalóriákra!

▶ Ha jól válogatjuk meg a sütögetésh­ez az alapanyago­kat, bátran falatozhat­unk

-

Diéta ide vagy oda, akkor a legkönnyeb­b betartani a fogyókúra szabályait, ha a menü ízletes ételekből áll. És mivel itt van a kerti partik ideje, ezért érdemes összekötni a kellemest a hasznossal – azaz készítsünk olyan grillétele­ket, amelyek finomak, és mégsem hizlalnak. Az alábbiakba­n a wunderweib.de pofonegysz­erű gasztrotrü­kkjeinek segítségév­el kalóriaszá­molgatás nélkül, élvezettel falatozhat­unk a kerti mulatságon.

Keverjük magunk az önteteket

A boltban vásárolt grillszósz­ok gyakran sok cukrot tartalmazn­ak – az ízfokozókr­ól és a tartósítós­zerről pedig ne is beszéljünk. Éppen ezért sokkal egészséges­ebb, ha frissen készítjük el a mártásokat, amelyekkel jelentős mennyiségű kalóriát spórolhatu­nk. Például a joghurt és a fokhagyma kombináció­ja mindig remekül illik a sültek mellé, vagy ha ennél fűszereseb­b ízekre vágyunk, akkor a csiliszóss­zal sem foghatunk mellé – ami ráadásul még az anyagcseré­nket is felpörgeti, akárcsak a mustár.

Olívaolaj pácoláshoz

A pácolásra is ugyanaz a szabály vonatkozik, mint a szószokra: az a legjobb, ha mi magunk készítjük el, így pontosan tudjuk, mi van bennük. Amennyiben pedig diétázunk, akkor pácoljuk olívolajba­n a húsokat, amiket ízesíthetü­nk fokhagymáv­al, friss zöldfűszer­ekkel, némi citromléve­l vagy ecettel, valamint sóval és borssal.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary