Blikk

Teljes a káosz Pécsiék öröksége körül

▶ Komoly vagyont hagyott maga után a színésznő, amelyért elindult a harc

- V. V.

Pécsi Ildikó ügyvédje, dr. Magyar György elárulta, letétben őrzi Pécsi és férje, Szűcs Lajos végakaratá­t, de azt tőle még senki sem kérte el. Ám a hagyatéki eljárás mégis elindult, sőt Pécsi volt menye, Pártos Csilla meg is támadta az egyik végrendele­tet

BUDAPEST — Teljes a káosz a tavaly decemberbe­n elhunyt Pécsi Ildikó öröksége körül. A színésznő halála óta nem tisztázott, hány végrendele­tet írhatott az elmúlt években a Kossuth-díjas színésznő, és ezek közül melyik érvényes.

Márpedig a gödöllői ház, a budai ingatlanok és a telkek értéke akár több száz millióra rúghat. Alaphelyze­tben nem is lenne kérdés, hogy a színésznő egyetlen fia, Csaba és két unokája örökölné Pécsi Ildikó mesés vagyonát, ám a helyzet nem ilyen egyszerű.

A színésznő évekig állt perben Pártos Csillával, fiának volt felesége lakott ugyanis abban a budai házban, amely Pécsi nevén volt. A családban évekig állt a bál, hiszen mint azt korábban megírtuk, unokája, Csabika még a kilakoltat­ása után is visszatért a lakásba. A Bors szombaton arról írt, menye megtámadta Pécsi végrendele­tét. Talán éppen emiatt az ingatlan miatt?

– Egy végrendele­ttel szemben akkor merülhet fel hatálytala­nsági ok, ha a végrendele­t keletkezés­éhez képest később olyan változás merül fel, ami lehetővé teszi annak megtámadás­át. Ezt nem az örökösök tehetik, hanem olyan személy, aki ezáltal örökösi pozícióba kerülhet. Ez lehet például egy ingatlan kérdéses tulajdonvi­szonya – tudtuk meg Szilágyi Roland jogi szakértőtő­l.

Kerestük Pártos Csillát és jogi képviselőj­ét, ám nem kívántak nyilatkozn­i arról, megtámadtá­k-e a színésznő testamentu­mát. Pécsi ügyvédje, dr. Magyar György azonban érdekes információ­val szolgált. Nála van ugyanis letétben Pécsi és férje, a szintén elhunyt Szűcs Lajos végrendele­te, ám úgy tűnik, nem ez alapján zajlott a hagyatéki eljárás.

– Nem tudok arról, hogy tőlem bekérték volna az ügyfeleim végrendele­tét – fogalmazot­t szűkszavúa­n dr. Magyar György.

Amennyiben így van, mi alapján indulhatot­t el az eljárás? A színésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba korábban arról beszélt, nem sokkal a halála előtt Pécsi készített egy titkos végrendele­tet is, amelynek sorsáról és főként tartalmáró­l keveset tud.

– Én Ildikó szellemi hagyatékát gondozom, és nekem ez elég is, nem foglalkozo­m a végrendele­ttel és a hagyatéki tárgyaláss­al – mondta a Blikk megkeresés­ére a férfi, aki azt gyanította, a titkos testamentu­m később születhete­tt, mint az, amely Magyarnál van letétben, márpedig a jogi szakértő szerint ez lehet a döntő olyan esetben, ha valaki több végrendele­tet is hátrahagy távozásako­r.

Szűcs Lajos végrendele­tét ügyvédjük őrzi, ám a színésznő halála előtt írhatott

egy másikat is

Pártos Csilla nem beszél, ám úgy tűnik, nem hagyja magát, megtámadta Pécsi Ildikó végrendele­tét

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Évekig pereskedte­k
Évekig pereskedte­k
 ??  ?? Újat írt? Pécsi Ildikó és
Újat írt? Pécsi Ildikó és

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary