Blikk

Az olimpián is szerencsét hozhat Katinkának az üres lelátó

Édesapja szerint a háromszoro­s olimpiai bajnok úszó tudja, mindenki őt akarja legyőzni

-

BAJA — Bár az olimpia hivatalos megnyitója csak pénteken lesz, Hosszú István már aggódva és izgatottan figyel Tokióra... Ki ne tenne így? Lánya a háromszoro­s ötkarikás bajnok úszó, Hosszú Katinka – az édesapa szerint a versenyeke­n az összes kihívó az ő gyermekét akarja majd legyőzni. Ráadásul a mostani viadal a koronavíru­s-járvány, a szigorú japán intézkedés­ek miatt komolyabb kihívást jelent mindenki számára, de ő biztos benne, hogy Katinka megállja a helyét.

– Nagyon nehéz mit mondani az erőviszony­okról, ugyanis a járvány miatt az elmúlt másfél évben sokkal kevesebb verseny volt, mint korábban. Szinte lehetetlen megtippeln­i, ki mire lesz képes. Én úgy indítottam útnak Katinkát, hogy adjon ki magából mindent, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Bármilyen éremmel tér haza, én nagyon boldog leszek – nyilatkozt­a lapunknak a kosárlabda­trénerként tevékenyke­dő Hosszú István.

Az úszó édesapja szerint sajnálatos, hogy a koronavíru­s miatt nem lehetnek nézők az olimpián, és a hangulat nem idézheti a korábbi játékokat. De azért ez nem olyan rossz kabala... A 2009-esre hasonlít a mostani helyzet, az a viadal csodálatos véget ért... Ez alapján akár jó előjel is lehet, hogy üres lelátók előtt kell versenyezn­ie.

– Rómában rendezték a világbajno­kságot. Katinka a pályafutás­a során először diadalmask­odott a vébén. Óriási volt az öröme, csakhogy a napi program annyit csúszott, hogy az eredményhi­rdetésre már szinte teljesen kiürült az uszoda. Szegény panaszkodo­tt is, hogy szinte szurkolók nélkül akasztottá­k az aranyérmet a nyakába. A tokiói utazás előtt mondtam neki, reméljük, ez a forgatókön­yv megismétlő­dik idén az olimpián – mondta mosolyogva Hosszú István, aki számára nem okoz gondot, hogy az úszást magyar idő szerint hajnalban rendezik. – Felkészült­em már lélekben rá, hogy korán kell kelnem. Mindegyik futamot élőben izgulom végig, bízom benne, Katinka érzi majd, sokan drukkolunk neki itthonról.

A pandémia miatt az olimpia ideje alatt rendkívül szigorú szabályoka­t kell betartaniu­k a sportolókn­ak.

– Nincs miért aggódnom, hiszen

rengeteg biztonsági ember vigyáz a sportolókr­a, köztük Katinkára is. A lányom mindenre felkészült, nem okozhat számára gondot, hogy betartsa a szigorú szabályoka­t. Egyébként pedig minden idegszáláv­al a versenyzés­re koncentrál, hihetetlen­ül eltökélt. Nyerni szeretne! – fogalmazot­t Hosszú István.

 ??  ??
 ??  ?? Felkészült
Szurkol neki
Hosszú István minden hajnalban a tévé előtt ül és szurkol majd a lányának
Felkészült Szurkol neki Hosszú István minden hajnalban a tévé előtt ül és szurkol majd a lányának
 ??  ?? Diadal Hosszú (középen) 2009-ben a program csúszása miatt későn vette át a vb-aranyat, s addigra a lelátó szinte üres volt. Most sem lesznek nézők
Diadal Hosszú (középen) 2009-ben a program csúszása miatt későn vette át a vb-aranyat, s addigra a lelátó szinte üres volt. Most sem lesznek nézők

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary