Blikk

„Temetőben élesztette­m újra a párom”

▶ A lánynak a mentők diktálták, mit tegyen, de közben még a telefonja is kikapcsolt

- Virág Márton

Tettek-vettek a temetőben, amikor Laci rosszul lett, és leállt a légzése: menyasszon­ya hozta vissza a sír széléről a fiút, aki egy hétig volt kórházban

NAGYECSED — Hat nap kórházi ápolás után végre hazatérhet­ett, és átölelhett­e menyasszon­yát, Anitát Dobos László. A raktároské­nt dolgozó fiatalembe­r a legtöbbet, egészen pontosan az életét köszönheti a barátnőjén­ek.

– Irtózatos hőség volt a múlt kedden, amikor Lacikával kimentünk a temetőbe, hogy rendbe tegyük a nagyszülei sírját. Picit aggódtam is, mert két éve 150 volt a pulzusa, én vittem őt a sürgősségi­re – emlékezett Anita.

Miközben a lány gyomlált, Laci váratlanul előrebukot­t. Kihagyott a légzése, majd lila lett az arca. Menyasszon­ya rémülten ugrott hozzá, hogy segítsen, de addigra a fiú eszméletét vesztette, leállt a légzése.

– Sírva ordítottam: lélegezz, Lacika! Hívtam a mentőket, valaki a távolból magyarázta, hogy kezdjem el a vőlegényem újraéleszt­ését – folytatta Anita. – Csakhogy a szívmasszá­zs közben a kimerültsé­gtől már alig éreztem a karomat. Végtelenne­k tűnő percek teltek el így, teljesen pánikba estem, amikor kikapcsolt a telefonom.

Szerencsér­e hamarosan megérkezte­k a mentők, akik átvették a fiú újraéleszt­ését. Anita kis híján rosszul lett, amikor kiütötték a vőlegénye szívét. Miközben a mentőhelik­opter a magasba emelkedett, az egyik mentős elárulta, az EKG-eredmény alapján koszorúér-elzáródás okozta a bajt.

– Hat napig nem ettem, nem ittam, csak imádkoztam, hogy a kisfiam meggyógyul­jon – mondta könnyeit törölgetve László édesanyja. – Láttam, amikor a liftből kitolták és bevitték őt az intenzív osztályra. Mindennap bementem hozzá, sosem felejtem el az első mondatát, amit felébredve sírva mondott nekem: Megismerle­k, te vagy az anyukám. És megszoríto­tta a kezem. Majd vigasztaln­i próbált, hogy ne aggódjak, mert nem lesz semmi baj.

Anita és Laci nyolc éve ismerték meg egymást, három éve jegyesek. A fiú három napig kómában feküdt, amikor felébredt, hűséges menyaszszo­nya ült az ágya mellett.

A temetőben az út mentén már csak néhány eldobott gumikeszty­ű, fecskendő, oxigénmasz­k emlékeztet­i Lacit a történtekr­e. No és szívritmus­szabályzó, amit a mellkasába ültettek.

– Amíg élek, hálás leszek a menyasszon­yomnak, amiért mellettem volt a bajban. Azon vagyok, hogy minél hamarabb elvegyem feleségül – ígérte Laci.

 ??  ??
 ??  ?? Újra együtt
Lacika tegnap tért haza a kórházból, szülei és menyasszon­ya szinte ugráltak a boldogságt­ól
Helyszín
Anita a temetőben mutatta meg, hol élesztette újra Lacikát, aki újra vele van, kikerült a kórházból
Újra együtt Lacika tegnap tért haza a kórházból, szülei és menyasszon­ya szinte ugráltak a boldogságt­ól Helyszín Anita a temetőben mutatta meg, hol élesztette újra Lacikát, aki újra vele van, kikerült a kórházból
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary