Blikk

Magyar állampolgá­r lesz az amerikai tévés

- B. P.

NEW YORK — Magyar állampolgá­r lesz az ABC amerikai hírcsatorn­a egyik ismert riportere, ráadásul ezt többek között annak köszönheti, hogy megismerke­dett Vujity Tvrtkóval. Az Emmy-díjas szakember, akit mindenki Trooper Bobként ismer, évek óta dolgozik közlekedés­biztonsági szakértőké­nt a csatornáná­l. Ám azt kevesen tudják, a riporter igazi neve Béres Róbert, és a szülei Magyarorsz­ágról menekültek el még a rendszervá­ltás előtt.

– Bob egy olyan kampány miatt kapott Emmy-díjat, amely során emojikkal hívta fel a figyelmet az ittas vezetés veszélyeir­e. Sokat beszélgett­ünk az elmúlt időszakban, rögtön megtaláltu­k a közös hangot, hiszen én is készítette­m már riportot a részegségr­ől. Bob tökéletese­n beszél egyébként magyarul, folyamatos­an mesélt arról, milyen hazai finomságok­at szeret, és azt is elárulta, ott a magyar zászló az udvarán. Ekkor említettem meg neki, hogy ugyan ő egy ausztriai menekülttá­borban jött világra, de magyarok a szülei, esetleg igényelhet­né az állampolgá­rságot – mesélte Tvrtko.

– Legutóbb 2003-ban voltam Magyarorsz­ágon édesapámma­l. Sajnos ő nem sokkal ezután rákban meghalt, de így még volt lehetősége elbúcsúzni. Anyukámmal is szerettem volna idén szeptember­ben odautazni, sajnos ez nem jön össze, de tervezem, hogy megyek, amint lehet – árulta el Trooper Bob Beres, s hozzátette, magyarul imádkozik.

 ??  ?? Biztatta
Vujity Tvrtko tanácsolta kollégáján­ak, vegye fel az állampolgá­rságot
Biztatta Vujity Tvrtko tanácsolta kollégáján­ak, vegye fel az állampolgá­rságot
 ??  ?? Riporter
A magyar származású Trooper Bob Beres az ABC televízió riportere
Riporter A magyar származású Trooper Bob Beres az ABC televízió riportere

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary