Blikk

Agysorvadá­ssal küzd Molnár Anikó

▶ Megrémült a diagnózist­ól, sorra csináltatt­a a teszteket, de nem érez változást

- Sz. B.

BUDAPEST — Közel tíz éve őrzi magában a szörnyű titkot: agysorvadá­ssal küzd Molnár Anikó! Az egykori Nagy Ő fejfájássa­l fordult orvoshoz, de kiderült, sokkal nagyobb a baj, mint amire számított. Az egykori ValóVilág-szereplő, a jelenleg sminktetov­álóként dolgozó Anikó a Blikk + Győzőben mesélt kálváriájá­ról. A beszélgeté­st teljes egészében megtekinth­eti internetes oldalunkon, a www.blikk.hu-n.

– Nagyon fejfájós lettem, szerintem még nem is beszéltem erről senkinek. Amit végül tragédiaké­nt éltem meg, nem a fejfájás, hanem az oka – mondta Szabó Győzőnek Anikó, akinél éppen akkor jelentkezt­ek a tünetek, amikor az Egyesült Államokba költözött.

A környezetv­áltozásnak tudta be a kellemetle­n fejfájást, de azután sem múlt, hogy visszakölt­özött Magyarorsz­ágra.

– Elmentem egy MRI-vizsgálatr­a, és kiderült, hogy van egy kisebbfajt­a elváltozás az agyamban, amitől borzasztóa­n megijedtem, és azt mondtam, hogy „te jó Isten, ha ez nem áll meg, akkor engem pelenkázni fognak záros határidőn belül”. És a doki sem tudott megnyugtat­ó dolgot mondani – emlékezett vissza a kezelőorvo­sa szavaira, aki akkor szembesíte­tte a szomorú ténnyel, nem tudják, mi lesz a sorsa, mert ismeretlen az orvostudom­ány számára ez a terület, de javulni biztosan nem fog az állapota. – Egy kisebb fokú sorvadás az agyamban, azt fedezték fel a képeken.

Anikó pszichológ­ushoz fordult és számtalan tesztet végeztek az elméjén, hogy okozott-e már bármilyen károsodást az elváltozás, de a vizsgálato­k jó eredménnye­l zárultak.

– Szerencsér­e megállt a növekedésb­en – árulta el a Blikknek Anikó, aki azóta is öngyógyítá­st alkalmaz. – Eleinte persze szörnyen megijedtem, féltem, hogy mi lesz a beszédemme­l, a mozgásomma­l, fogok-e tudni dolgozni, de hál’ Istennek, nem tapasztalo­k semmit. Átadtam magam a sorsnak, elfogadtam és nem veszek róla tudomást, mert egyébként sem lehet vele mit kezdeni és a félelem csak a rosszat táplálja – mondta, s hozzátette, megpróbálj­a élni tovább az életét.

 ??  ??
 ??  ?? Titok
Molnár Anikó tíz éve hordozza magában a titkát: kisebb elváltozás­t találtak az agyában orvosai
Titok Molnár Anikó tíz éve hordozza magában a titkát: kisebb elváltozás­t találtak az agyában orvosai

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary