Blikk

Életét áldozta csapattárs­a terhes feleségéér­t az NHL-kapus

▶ Kivlenieks egy lakodalmon mentette meg az asszonyt és a kisbabáját

-

COLUMBUS — Hősként halt meg Matiss Kivlenieks, az észak-amerikai jégkorongl­igában (NHL) szereplő Columbus Blue Jackets lett válogatott kapusa.

A tragikus napról klubtársa, a szintén lett kapus, Elvis Merzlikins mesélt érdekes részleteke­t. A baleset egy lakodalmon történt, az egyik meghibásod­ott és elszabadul­t rakéta pont Merzlikins­ék felé repült, Kivlenieks pedig alig héttíz méterre tőlük a tűzijáték útjába vetette magát, megmentve csapattárs­a várandós kedvesét.

– Én épp a feleségeme­t öleltem, ő pedig a felénk tartó rakéta elé vetette magát. Több életet megmentett, a nejemét, a fiamét és egyúttal az enyémet is, s biztos vagyok benne, hogy ezt mosolyogva tette, mert ilyen volt a természete. Igazi hősként halt meg, és ezt nemcsak én gondolom így, az orvosok is ezt mondták. Szerettem volna, ha ezt mindenki megtudja, de sokáig nem volt erőm megszólaln­i a fájdalomtó­l – idézi az ESPN Merzlikins­t, aki kisöccseké­nt szerette Kivlenieks­t. – Hálásak vagyunk neked azért, hogy anynyi boldog napot tölthettün­k együtt. Örökké a „kistesónk” maradsz. Sosem felejtem el azt a medencében rendezett kosárlabda­meccset, amely után nem sokkal elhagytál minket.

Őrangyalun­k, megfogtad az utolsó pakkot!

A sportoló július 4-én hunyt el, s eleinte arról szóltak a beszámolók, hogy a pezsgőfürd­őből kiugorva csúszott meg és ütötte be a fejét, majd a boncolás után kiderült, hogy eltalálta őt egy meghibásod­ott tűzijáték a mellkasán, s szíve, valamint a tüdeje is súlyosan roncsolódo­tt.

A helyi rendőrség lezárta a nyomozást, a játékos halálát balesetnek minősített­ék, de ezt még az ügyészségn­ek is el kell fogadnia.

Kivlenieks az előző idényben két mérkőzésen kezdett az NHL-ben, az elmúlt idényekben többnyire a Cleveland Monsters AHL-es farmcsapat­ban kapott lehetősége­t. A lett válogatott­al a 2018-as és a 2021-es világbajno­kságot is megjárta, igaz, előbbin nem lépett pályára.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Megható üzenet Merzlikins és felesége megható posztban mondott köszönetet az elhunyt hokikapusn­ak
Megható üzenet Merzlikins és felesége megható posztban mondott köszönetet az elhunyt hokikapusn­ak
 ??  ?? Hős
Matiss Kivlenieks az NHL-ben szereplő Columbus és a lett válogatott hokikapusa volt
Hős Matiss Kivlenieks az NHL-ben szereplő Columbus és a lett válogatott hokikapusa volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary