Blikk

Világsztár lett a szlovén bringás

- Sza. D.

PÁRIZS — Tadej Pogacar nem aggódik már azon, hogy mit hoz a jövő számára, a francia kerékpáros-körverseny­t, a Tour de France-t egymás után másodszor megnyerő szlovén profi kerékpáros rendkívül boldog hétvégi sikere után. A 22 esztendős sportoló szinte mindent vitt a Touron, hiszen a legjobbnak járó sárga trikó mellett övé lett a hegyi menőnek járó piros pöttyös és a legjobb 25 éven aluli bringásnak járó fehér felső is.

– Tavaly írnom kellett volna egy beszédet az első Tour-sikeremre, de nem tudtam, mi álljon benne. Idén eldöntötte­m, hogy szívből szólok majd a pódiumon – mondta az United Arab Emirates csapatában tekerő Pogacar. – Leírhatatl­anul boldog vagyok, hogy az istállóm bízik bennem. Mindennap rengeteg támogatást kaptam, s erre nagyon büszke vagyok.

Pogacar 2017-ben még a magyar körverseny­en, a Tour de Hongrie-n volt harmadik, azóta már a legnagyobb sztárok közé tartozik. A szlovén mindössze harmadik háromhetes viadalát teljesítet­te, de mindig dobogón végzett, 2019-ben a spanyol Vueltán lett harmadik, tavaly és idén pedig a Touron első.

– A motiváció megmarad, viszont már nem akarok azon stresszeln­i, hogy milyen eredményei­m lesznek – tette hozzá Pogacar, aki legközeleb­b a tokiói olimpián teker.

 ??  ?? 2020 és 2021
A szlovén Tadej Pogacar megvédte Tour-elsőségét
2020 és 2021 A szlovén Tadej Pogacar megvédte Tour-elsőségét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary