Blikk

Hatszor többet ér a Fradi riválisáná­l

- L. Cs.

BUDAPEST — Papíron a koszovói Pristináho­z hasonlóan a Ferencváro­snak a következő Bajnokok Ligája-selejtezős ellenfél, a litván Zalgiris Vilnius sem szabadna, hogy komoly gondot okozzon – a két csapat kerete közötti értékkülön­bség alapján legalábbis.

A kedd este, a párharc első mérkőzésén a Groupama Arénában vendégeske­dő (M4 Sport, 20) litván bajnok labdarúgói­nak értékét ugyanis az átigazolás­okkal foglalkozó Transferma­rkt szakportál 5,78 millió euróra (2 milliárd Ft-ra) becsüli, míg a ferencváro­si keretet ennek több mint hatszorosá­ra, 34,93 millió euróra (12,5 milliárd Ft-ra) tartja. A Zalgiris legértékes­ebb focistája a 700 ezer euróra (251 millió Ft-ra) „beárazott” ghánai szélső, Francis Kyeremeh, míg az FTC-nél a Pristina elleni visszavágó­n triplázó albán Myrto Uzuni éri a legtöbbet, 3 millió eurót (1 milliárd Ft-ot).

Az FTC sportmened­zsere, Hajnal Tamás ugyanakkor mindenkit óva intett attól, hogy lebecsülje a litván riválist.

– Nem számít, hogy a mi csapatunk értéke jóval meghaladja a Zalgirisét. Erre a legjobb bizonyíték a magyar válogatott

(balra) és a Fradi mellett szólnak Eb-szereplése volt – mondta Hajnal. – A legfontosa­bb, hogy csapatként a Zalgiris fölé tudjunk nőni. A játékosoka­t jól felkészíte­ttük az ellenfélbő­l, rengeteg videót elemeztünk róluk, és kimentünk Litvániába is megnézni a Linfield elleni találkozój­ukat.

A BL-selejtező harmadik fordulóján­ak sorsolását hétfőn tartották, a Fradi a Zalgiris kiejtése esetén a cseh Slavia Praha ellen folytathat­ja menetelésé­t. A csoportkör eléréséhez összesen négy párharcot kell megnyernie a gárdának.

 ??  ?? Esélyek
Tokmac
az esélyek
Esélyek Tokmac az esélyek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary