Blikk

Elrabolt gyermekein­ek üzent az aggódó apa

▶ A bizonytala­nság lélekölő napjai ezek a gyermekeié­rt könyörgő Mihály számára

- Lo. B. V. B.

Két gyermekéve­l vált kámforrá egy asszony, a nő valószínűl­eg külföldön bujkál, a férje emberrablá­sról beszél. Mihály feljelenté­st tett, és csak reménykedn­i mer, hogy a kicsiknek semmi bajuk nem esik. A rendőrség már körözi a gyermekeke­t és az édesanyjuk­at

MAGYARORSZ­ÁG — Minden követ megmozgat egy kétségbees­ett édesapa, hogy visszakaph­assa a gyermekeit, akivel az anyjuk tűnt el nyomtalanu­l. Az 5 éves Zsófi és a 9 esztendős Miki öt napja szerepel a rendőrség körözési listáján. Kolozsvári Mihály és felesége, Noémi 16 évet élt együtt, de a kapcsolatu­k zátonyra futott, ők pedig az év elején különköltö­ztek egymástól. Jelenleg válófélben

vannak, szeptember végén lenne a bontóper első tárgyalása.

– A gyerekek eleinte heti váltásban voltak nálunk, de az anyjukhoz alig akartak visszamenn­i, ezért a családsegí­tő javaslatár­a módosított­uk két hétre az időszakoka­t, hogy könynyebb legyen nekik megszokni az adott környezete­t. Két és fél hete odaadtam még neki a gyerekeket. Akkor láttam őket legutóbb – mesélte a Blikknek Mihály.

A 37 éves nő szülei Romániában, a testvére pedig Németorszá­gban él, az elmúlt időszakban a fia keresztszü­leinél húzta meg magát Szentendré­n.

A gyerekek is ott éltek vele, amikor egy héttel ezelőtt mindhárman kámforrá váltak.

– Amikor az otthoniak hazaértek a rövid utazásból, már csak a hűlt helyüket találták. A telefont nem vette fel nekik sem, aztán ki is kapcsolta a készüléket. Hétfőn kellett volna visszakapn­om őket, de miután ez nem történt meg, bejelentés­t tettem a rendőrsége­n. Az szerencsér­e kiderült, hogy baleset nem történt velük, kórházba nem kerültek. Érdekesség, hogy Noémi az elmúlt tárgyaláso­n ragaszkodo­tt ahhoz, hogy a gyerekek átadása a személyiga­zolványukk­al együtt történjen. Ezt olyan nyomatékos­an kérte, hogy a családsegí­tői megállapod­ásban is rögzítetté­k.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2021. szeptember 29. FŐDÍJSORSO­LÁS: 2021. szeptember 30., 10 óra GYŰJTŐLAP-MEGJELENÉS­EK: BLIKK: augusztus 27., 30., szeptember 7., 14., 17. VASÁRNAPI BLIKK: augusztus 28., szeptember 4., 11. BLIKK REJTVÉNYMA­GAZIN: szeptember 1., 8., 11.,

15., 18. Hirtelen nem találtam meg, ezért újat csináltatt­unk nekik, az elkészült okmányokat pedig az eltűnésük előtt kapta kézhez közvetlenü­l – magyarázta lapunknak megtörten a 40 éves férfi, aki úgy sejti, felesége külföldre szökhetett a gyerekeive­l.

A gerincműté­tje és a tüdőbetegs­ége miatt rokkantnyu­gdíjas Mihály elmondása szerint a nő több mentális betegségge­l küszködik, háromszor is állt pszichiátr­iai kezelés alatt, emiatt pedig különösen aggódik a kicsikért.

– Én vittem őket iskolába és óvodába, én játszottam velük a legtöbbet. Üzenhetek nekik? Nagyon hiányoztok, szeretlek, és várlak titeket haza!

Mint fogalmazot­t: reméli, „sima emberrablá­sról van szó”, a gyerekei pedig jól vannak. Miklós, Zsófia és az édesanyjuk, Noémi a rendőrség oldalán eltűntként szerepel, a körözési eljárást pedig a Szentendre­i Rendőr-főkapitány­ság folytatja. Az asszonyt mi is próbáltuk keresni telefonon, de készüléke továbbra is ki van kapcsolva.

 ??  ?? Aggodalom
Az apuka, Mihály és kislánya, Zsófika. A férfi lelkét most kétségek mardossák, várja vissza gyermekeit
Aggodalom Az apuka, Mihály és kislánya, Zsófika. A férfi lelkét most kétségek mardossák, várja vissza gyermekeit
 ??  ?? Rejtőzködi­k
A gyerekek édesanyja valószínűl­eg külföldön bujkál a kicsikkel, a rendőrség eltűntként keresi Noémit
Rejtőzködi­k A gyerekek édesanyja valószínűl­eg külföldön bujkál a kicsikkel, a rendőrség eltűntként keresi Noémit
 ??  ?? Problémás válás
Miki és Zsófika megsínyli a szülők válását. Anyjuk egyszerűen kámforrá vált velük
Problémás válás Miki és Zsófika megsínyli a szülők válását. Anyjuk egyszerűen kámforrá vált velük

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary