Blikk

Ezüstöt nyert a paralimpiá­n Konkoly

- Blikk-összeállít­ás

PEKING — Bravúros versenyzés­sel Konkoly Zsófia ezüstérmet szerzett 400 méteres gyorsúszás­ban Tokióban, a koronavíru­s-járvány miatt 2021-re halasztott paralimpiá­n. Az S9-es kategória idei Európa-bajnoka megnyerte délelőtt az előfutamát, és 4:44.74 perccel, a legjobb idővel jutott a döntőbe. A 19 éves pécsi úszó – akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja – a fináléban is remekül versenyzet­t, és végül csak centiméter­eken múlt, hogy nem sikerült győznie.

– Az előfutam után visszament­em pihenni a szállásra, három órával a döntő előtt pedig már újra itt voltunk az arénában. Jó verseny volt a döntő, és nagyon örülök, hogy így sikerült – nyilatkozo­tt Konkoly. – A hajrában beleadtam a szívemet, szinte csak az vitt előre. Már a selejtezőb­en is egyéni csúcsot úsztam, a fináléban pedig még azon is javítani tudtam, így teljesen elégedett vagyok azzal, hogy ez egy ezüstéremr­e volt elég. Sőt ha bronzérem jön össze, annak is nagyon tudtam volna örülni.

Kerekesszé­kes vívásban Hajmási Éva a kardozókná­l a bronzmecsc­sen 15:10-es vereséget szenvedett az ukrán Jevhenyina Breustól, így az egyéni viadal negyedik helyén végzett.

 ??  ?? Első érmes Konkoly Zsófia nyerte a mieink első érmét a paralimpiá­n
Első érmes Konkoly Zsófia nyerte a mieink első érmét a paralimpiá­n

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary