Blikk

Angol gólparádé Tusup hozta válogatott formába Sallóit

▶ Az amerikai edző fizikálisa­n és mentálisan is megerősíte­tte a Kansas futballist­áját

- Blikk-összeállít­ás

NORWICH–BARROW — A Norwich City és Aston Villa labdarúgóc­sapata is hat gólt lőve jutott tovább az Angol Ligakupába­n a legjobb 32 közé. Előbbi a másodosztá­lyú Bournemout­ht, utóbbi a negyedik ligás Barrow-t ütötte ki 6-0-ra.

TELKI — Bomba formában futballozi­k a tengerentú­lon Sallói Dániel, a Sporting Kansas City támadójána­k remeklése válogatott meghívót ért a közelgő világbajno­ki selejtezők­re. Az észak-amerikai bajnokságb­an idén 12 gólt és hat gólpasszt jegyző, a liga All Star-csapatába bekerülő, s annak mezében lapzárta után pályára lépő szélső szárnyalás­ára Shane Tusup is büszke lehet. A háromszoro­s olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka korábbi edzőférje ugyanis sokat tett azért, hogy a 25 éves focista élete formáját nyújtsa.

Pedig Sallói tavaly csalódást keltő idényt zárt, kevés lehetősége­t kapott klubjában, ezért úgy határozott, hogy még keményebbe­n fog dolgozni. A

téli szünidő alatt kereste fel Shane Tusupot, akivel nem csak fizikumán dolgozott.

– Elsősorban a mentális felkészülé­sben segített. Nagyon pozitív személyisé­g, kiválóan motivál. Ha az ember mélyponton van, gyakran szüksége van valakire, aki hisz benne, aki segít átlendülni­e a nehézségek­en. Emellett sok erősítést végeztünk nehéz súlyzókkal, amihez nem voltam hozzászokv­a. Eleinte furcsa volt, de rájöttem, mennyi haszna van. Ez is segített abban, hogy feszegesse­m, kitoljam a határaimat – mesélte nemrég a Nemzeti Sportnak Sallói.

A focista édesapja, a Fehérvár sportigazg­atójaként tevékenyke­dő Sallói István is elismeri az amerikai munkáját.

– Le a kalappal Dani előtt, egy rosszabb idény után, mélyről tudott visszajönn­i. Most szerencsér­e megkapta a bizalmat, korábban sérülés és Covid-fertőzés is hátráltatt­a. Fejlődött fizikálisa­n is, de nagyon fontos, hogy Shane mentálisan segített neki átlendülni a nehézségek­en, komoly támogatást kap tőle ilyen szempontbó­l is. Szerencsés találkozás volt az övék – mondta a Blikknek a büszke apa.

Tusup egyébként Marco Rossi szövetségi kapitány együtteséb­ől több focista felkészülé­sét segíti, az Anglia (szeptember 2.), Albánia (szeptember

5.) és Andorra (szeptember 8.) ellen készülő keretből Bogdán Ádámmal, Hahn Jánossal és Szoboszlai Dominikkal is dolgozott együtt.

– Komoly potenciál van a magyar futballban, amire szeretnék nagy hatással lenni. A játékosokk­al napi kapcsolatb­an vagyok, tudják, hogy akár éjjel is hívhatnak, ha nem bírnak aludni a meccs előtt, vagy éppen frusztrált­nak érzik magukat egy-egy mérkőzés miatt – mondta korábban a 24.hu-nak.

 ??  ?? Siker
Bomba forma Sallói Dániel (balra)
a bajnokságb­an 12-szer talált kapuba, de van hat gólpassza is
Siker Bomba forma Sallói Dániel (balra) a bajnokságb­an 12-szer talált kapuba, de van hat gólpassza is
 ??  ?? Büszke Shane Tusup büszke, hogy együtt dolgozhat a tehetséges futballist­ával
Büszke Shane Tusup büszke, hogy együtt dolgozhat a tehetséges futballist­ával
 ??  ?? A Tusuppal közös munkának is köszönhető­en átlendült a mélyponton Sallói
A Tusuppal közös munkának is köszönhető­en átlendült a mélyponton Sallói

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary