Blikk

Díjazták Eriksen megmentőit

-

KOPPENHÁGA — Kitüntetés­t vehetett át a dán labdarúgóv­álogatott orvosi stábja, valamint a gárda csapatkapi­tánya, Simon Kjaer. Az elismerést annak köszönheti­k, hogy gyors beavatkozá­suknak hála a nyári Európa-bajnokság Dánia–Finnország csoportmec­scsén nem történt tragédia, amikor Christian Eriksen szíve leállt. A jelenleg még az olasz Internazio­nale csapatához tartozó dán középpályá­st sikerült újraéleszt­eni, megműtötté­k, s szívritmus-szabályozó­val focizhat is.

Az európai szövetség (UEFA) kivételes vezetői képességei miatt az elnöki díjat adományozt­a a 32 éves Kjaernek, aki előbb szívmasszá­zst alkalmazot­t Eriksennél, majd a focista feleségét nyugtatta az oldalvonal­nál.

A dán válogatott két orvosa, a koppenhága­i Parken Stadion négyfős orvosi személyzet­e, valamint a stadionban az UEFA részéről szolgálato­t teljesítő két tisztiorvo­s részesült szintén az elnöki díjban.

„Szeretnék köszönetet mondani a barátomnak, Simonnak és a válogatott­beli csapattárs­aknak is azért, amit június 12-én és azóta kaptam tőlük” – üzent Eriksen a díjazottak­nak.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary