Blikk

Jön az ingyen-BKV a gyerekekne­k

- G. Z.

BUDAPEST — Ingyen utazhatnak a 14 év alattiak a BKVjáratok­on szeptember 2-től – jelentette be Karácsony Gergely főpolgárme­ster. Azért nem mindjárt a tanévkezdé­s napjától, mert előbb még meg kell tárgyalnia a Fővárosi Közgyűlésn­ek a javaslatok­at. Forgalmi változtatá­sokat is terveznek a Nagykörúto­n, míg a Blaha Lujza téren felgyorsít­ják a felújítási munkákat. Karácsony azt is közölte, hogy megvétózza a 2023-ra tervezett budapesti atlétikai világbajno­kságot, mert szerinte a kormány nem tartotta be korábbi ígéretét. A főpolgárme­ster azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésn­ek, ne adjon engedélyt a világbajno­kság megrendezé­séhez.

– A kormány a kínai Fudan Egyetemről szóló törvénnyel megszegte a fővárossal való megegyezés­ét, ezért itt az ideje, hogy ez a gaztett ne maradjon válasz nélkül – mondta a Facebook-oldalára feltett videóban, amely épp az érintett építési területen készült.

– A kormánynak fontosabb a kínai magánegyet­em felépítése mintegy 400 milliárd forintos hitelből, mintsem az, hogy a vidéki diákoknak legyen megfizethe­tő lakhatása – szögezte le. Hozzátette: tudja meg ország-világ, hogy „milyen kormánya van Magyarorsz­ágnak. És tudja meg Orbán Viktor, hogy nem lehet felrúgni a megállapod­ásokat” – fogalmazot­t a főpolgárme­ster.

„Karácsony Gergely nyilatkoza­ta komolytala­n, főpolgárme­ster úr egyértelmű­en a fővárosban uralkodó dugókról és a közlekedés­i káoszról akarja elterelni a figyelmet” – így reagált a bejelentés­re a Minisztere­lnökség.

 ??  ?? Karácsony Gergely Megvétózza a budapesti atlétikai világbajno­kságot
Karácsony Gergely Megvétózza a budapesti atlétikai világbajno­kságot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary