Blikk

Rémálmában temetésén látja magát Koncz Gábor

▶ Kihívás a Kossuthdíj­as művész számára, hogy hamarosan visszatér a színpadra

- Cs. H.

BUDAPEST — Máig visszatérő rémálom gyötri Koncz Gábort, hogy a saját temetésén van. Bár a színész makkegészs­éges, és rengeteg terve van a jövőre nézve, gyakran elgondolko­dik azon, mennyi ideje van még hátra.

– Lassan már a nekrológom­at írják majd, tudom, de remélem, arra még várni kell – kezdte nevetve lapunknak Koncz Gábor, aki nemrég ünnepelte a 83. születésna­pját.

Nyáron a Tolnay Klári Emlékházba­n két hétig tartó kiállításs­al tisztelegt­ek a Kossuthés Jászai Mari-díjas színész, rendező előtt. Az életművét bemutató tárlat hatalmas sikert aratott, Koncz számára pedig egyszerre volt megható és szorongató, hogy még életében megemlékez­nek róla.

– Azóta is álmodom ezzel. Tényleg örültem a kiállításn­ak, sok régi fotó, díj, emléktárgy volt ott, és büszke voltam arra, hogy mennyit dolgoztam, de volt bennem félelem is. Ilyen nagy rendezvény­t annak tartanak, aki már nincs az élők sorában, én meg ott sétáltam, és fura érzés fogott el. Arról nem is beszélve, hogy már szobrot is kaptam, és azért elég furcsa, hogy ott voltam, láttam, hiszen az ember ezt nem szokta megélni. Valamiért ez nagyon rosszul érint. Persze próbálok örömmel gondolni rá, hogy láthattam, boldogságg­al tölt el, mennyien megnézték, és nagyon megható fogadást tartottak nekem – folytatta a színész. Koncz azt vallja, hogy addig él, amíg dolgozik, így nagyon örült, amikor újra próbálni kezdett.

– A Karinthy Színházban leszek majd a Nagyvizit című darab főszereplő­je, ami azért érdekes, mert már háromszor rendeztem korábban. Nagyon jó újra dolgozni, soha ilyen nagy kihagyásom nem volt. Arról nem is beszélve, hogy harmadéves egyetemist­a korom óta forgatok, magamat tartottam el, és jó színvonalo­n éltem. Így azt, hogy egy évig nem volt bevételem, nehezen viseltem. Nem akarok panaszkodn­i, mert mindent megoldotta­m, de voltak kétségeim, hogy tudok-e valaha majd azon a színvonalo­n élni, mint korábban. Emellett persze a társaság is hiányzott, meg a kihívás is, hogy megy-e még rendesen a szöveg memorizálá­sa – mesélte Koncz Gábor.

 ??  ?? Múlik az idő Koncz Gábor nemrégiben
töltötte be a 83. életévét,
és bizony elgondolko­dott
az idő múlásán
Múlik az idő Koncz Gábor nemrégiben töltötte be a 83. életévét, és bizony elgondolko­dott az idő múlásán
 ??  ?? Legenda A Tóth Judit (balra) és Gobbi Hilda társaságáb­an látható színész a 60-as évek óta sztárnak számít
Legenda A Tóth Judit (balra) és Gobbi Hilda társaságáb­an látható színész a 60-as évek óta sztárnak számít

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary