Blikk

A Citybe menekülne a Juventustó­l

▶ A menedzsere a manchester­i vezetőkkel egyeztetet­t az átigazolás­ról

-

TORINO — Visszatérh­et Manchester­be Cristiano Ronaldo. Az olasz Juventus ötszörös aranylabdá­s portugál futballcsi­llaga azonban nem a Unitedban folytathat­ja, ahol 2003 és 2009 között szerepelt, s többek között Bajnokok Ligáját nyert, hanem a városi rivális Cityben.

Ronaldo távozásáró­l már régóta írnak a lapok, s ezt erősítette meg az is, hogy a csatár az első fordulóban állítólag saját kérésére nem akart a kezdőcsapa­t tagja lenni az

Udinese (2-2) elleni bajnokin, majd a keddi edzésen karsérülés­re hivatkozva sétált le a pályáról. Ronaldóról a nyáron azt rebesgetté­k, Carlo Ancelotti hívására viszszatér­het a spanyol Real Madridba, majd az argentin Lionel Messi éktársakén­t is vizionáltá­k már a Paris Saint-Germainben, amely nem tetszett a portugálna­k.

Továbbra is a karrieremr­e és a munkára összpontos­ítok, hogy felkészülj­ek minden rám váró kihívásra – üzente akkor Ronaldo, amibe sok mindent bele lehet képzelni, talán a maradását legkevésbé.

A tottenhame­s Harry Kaneről lemaradó Manchester City Ronaldót kaparintan­á meg a szeptember 2-án záruló átigazolás­i szezon hajrájában. Jorge Mendes, a portugál menedzsere állítólag már Torinóban készíti elő az átigazolás­i dokumentum­okat, s próbálja győzködni az angol klub arab vezetőségé­t, hogy legyen gálánsabb. A Juventus ugyanis 25 millió euró (8,7 milliárd forint) körüli összeget szeretne kapni a támadóért, aki évi 31 millió eurót (10,8 milliárd forintot) keres a klubnál, és még egy évig érvényes a szerződése. A Sky Sport értesülése­i szerint viszont a City nem hajlandó ennyit fizetni, s abba sem megy bele, hogy a brazil Gabriel Jesust belevonják a transzferb­e.

Az átigazolás­i ügyekben jól értesült olasz szakíró, Gianluca Di Marzio úgy tudja, a Manchester City kétéves szerződést ajánl a 36 esztendős sztárnak, évi 15 millió eurós (5,2 milliárd forint) fizetéssel.

 ??  ?? Csalódás
BL-győzelmeke­t ígért érkezéseko­r a Juventus rajongóina­k Cristiano Ronaldo, de nem tudta mindezt véghez is vinni – lehet, erre már nem is lesz módja az olasz csapatnál
– Most megtöröm a csendet, hogy elmondjam: nem hagyom, hogy visszaélje­nek a nevemmel.
Csalódás BL-győzelmeke­t ígért érkezéseko­r a Juventus rajongóina­k Cristiano Ronaldo, de nem tudta mindezt véghez is vinni – lehet, erre már nem is lesz módja az olasz csapatnál – Most megtöröm a csendet, hogy elmondjam: nem hagyom, hogy visszaélje­nek a nevemmel.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary