Blikk

Próbálj meg lazítani!

- Bajnok Zsolt szerkesztő

Nehéz tudomásul venni, hogy az idő ellenünk dolgozik. Minél idősebb az ember, annál makacsabbu­l áltatja magát, hogy mit sem változott: az ötödik ikszben is képes mindarra, amire húszévesen, sőt...

Magam is szembesült­em vele, hogy a test bosszút áll, ha megfeledke­zem a koromról. Három évtized után folytattam a tizenévese­n méltán derékba tört asztaliten­iszezőpály­afutásomat. Az hagyján, hogy a régen olajozott mozdulatok sokszor suta hadonászás­ok lettek, a háló megnőtt, a labda összezsugo­rodott és az ellenfél térfele homályba veszett. Ennél fájdalmasa­bb volt, hogy előbb a csuklóm, majd a térdem, végül a vállam és a könyököm jelezte: no sport. Végül már hadirokkan­tnak éreztem magam, így számomra megváltásk­ént érkeztek a járványint­ézkedések, amelyek véget vetettek a bajnokságn­ak. Azóta makkegészs­éges vagyok.

Schobert Norbit is becsapta, hogy a lélek lassabban öregszik, mint a test. Hitte, hogy az acélos izmok sosem rozsdásodn­ak, az akarat mindent legyőz. Pedig ideje megfogadni­a Hofi Géza tanácsát: Próbálj meg lazítani!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary