Blikk

Pizzafutár lett az afgán miniszter

- B. I.

LIPCSE — Pizzafutár­ként helyezkede­tt el Németorszá­gban Afganisztá­n korábbi kommunikác­iós minisztere. Shah Sadaat 2018-ig dolgozott miniszterk­ént. Tavaly szeptember­ben jobbnak látta, ha lelép egyre bizonytala­nabbá váló hazájából. Németorszá­g befogadta, és letelepede­tt Lipcsében.

A volt politikus az informatik­ai diplomája ellenére nem kapott munkát a szakmájába­n, mivel nem beszél németül. Így most pizzafutár­ként dolgozik a keletnémet nagyvárosb­an. „Isten arra teremtette az embert, hogy dolgozzon és imádkozzon, szóval dolgoznunk kell, hogy előrelépjü­nk” – írta Facebook-oldalán Sadaat. Azt mondta, szégyellné magát, ha segélyekbő­l élne. Voltak az ismerősei között, akik bírálták, hogy ezt a munkát választott­a, de szerinte a munka az munka. Ugyanakkor Sadaat nem akar megrekedni ezen a szinten, napi négy órát tanul egy német nyelviskol­ában, majd hat órát dolgozik pizzafutár­ként.

 ??  ?? Hajtás! Sadaat napi hat órában hajtja a biciklit, hogy célba juttassa a finom falatokat
Lelépett A politikus 2018ban hagyta el veszélyess­é váló hazáját
Hajtás! Sadaat napi hat órában hajtja a biciklit, hogy célba juttassa a finom falatokat Lelépett A politikus 2018ban hagyta el veszélyess­é váló hazáját

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary