Blikk

Lapunk intézte el, hogy Győrben lekaszáljá­k a parlagfüve­t

-

GYŐR — Méteres parlagfűsz­igeteket kaszáltak le Győr egyik legkedvelt­ebb részén a Blikk közbenjárá­sára, a Mosoni-Duna rakpartján, ott, ahol gyerekes családok, kocogók, kutyások és biciklisek százai járnak naponta.

A hatóság idén is légi felvételek­kel ellenőrizt­e a parlagfű-szennyezet­tséget, így derült ki, hogy pont egy állami tulajdonú területen nőtt óriásira a gyomnövény. A győri

Dózsa György rakparton a pollenalle­rgiások esküdt ellensége már egy méter magas volt a töltés mind a két oldalán.

– Egyszer lekaszáltá­k, de újra ekkora. Volt, hogy mi, lakók indultunk neki a töltésnek, és kihúzkodtu­k. Én ugyan nem vagyok rá allergiás, de a menyem igen – panaszolta Bodgány Vincéné. Az asszony ablaka épp a legnagyobb parlagfűte­ngerre néz.

A Blikk szóvá tette a dolgot a városnál, dr. Lipovits Szilárd jegyző jelezte is a problémát a töltésért felelős vízügyi igazgatósá­gnak, a parlagfüve­t pedig másnap lekaszáltá­k.

A megyei kormányhiv­atal felmérése szerint Győr-Moson-Sopronban változatla­nul 234-236 hektár a fertőzött területek nagysága, főképp Fertőd térsége, a Téti járás területe, Győr környéke, Harka, Ágfalva, Újkér, Iván és Jánossomor­ja.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary