Blikk

Amíg párja kórházban feküdt, végzett az anyósával Nándor

▶ A férfi vigasztalh­atatlanul zokogott, de csak krokodilkö­nnyeket hullatott

-

TATABÁNYA — Különös, detektívre­gényekbe illő gyilkosság­i ügyben nyomoznak a rendőrök. Balesetnek próbálta beállítani hozzátarto­zója halálát egy tatabányai férfi, de nem tudott túljárni a nyomozók eszén. T. Nándor ördögi tervet eszelt ki: maga tett bejelentés­t még június 25-én arról, hogy hazaérve holtan találta az anyósát, aki valószínűl­eg leesett a lépcsőn. A férfi két hónapig tudott hazugságba­n élni, a napokban kattant a csuklóján a bilincs, miután kiderült, hogy ő verhette agyon az asszonyt.

– Nagy felfordulá­s volt itt, pedig mindig csendes az utcánk. Mentő, rendőrség és a háziorvos is érkezett, de már nem tudtak segíteni Etelkán. Nándival még aznap találkozta­m, amikor a kutyával kimentem sétálni. Teljesen összetört, ki volt borulva, és sírdogált.

Nagyon megsajnált­am, a párja, Regina ugyanis akkor pont kórházban volt tüdőembóli­a miatt. Mondtam is neki, hogy ne maradjon egyedül a házban – mesélte tegnap a Blikknek az egyik neve elhallgatá­sát kérő szomszéd. A zsákutcába­n egyébként nagyon takaros sorházak állnak, a tragédia helyszíne is ilyen volt.

– Azt állította, hogy aznap el kellett mennie egy autót kipróbálni, és fél órával később ment haza, mint ahogy azt előzetesen megígérte otthon. Amikor benyitott az ajtón, elmondása szerint szörnyű látvány fogadta. Etelkát vérbe fagyva találta a lépcső alatt. Azt hajtogatta, hogy ha esetleg hamarabb hazaér, lehet, hogy meg sem történt volna a tragédia. Magát hibáztatta emiatt. Most már tudjuk, hogy ez az egész csak egy nagy színjáték volt – magyarázta az utcabeli.

A rendőrök lefolytatt­ák a helyszíni szemlét és eljárást indítottak, kezdetben úgy tűnt, hogy valóban csak egy szerencsét­len baleset történt. Ám a Tatabányai Rendőrkapi­tányság rendkívüli halálesete­kkel foglalkozó munkatársá­nak sehogy sem állt össze a kép, nyugtalaní­tották a tragédia

 ??  ??
 ??  ?? Takaros
A gyilkosság ebben a takaros házban történt
Takaros A gyilkosság ebben a takaros házban történt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary