Blikk

Emberre is veszélyes a madárméreg

-

TURA — Emberre is veszélyes az a vegyi anyag, amelyet a Tura térségében talált madártetem­ek közelében lévő húsdarabok vizsgálata­kor az előzetes szakértői vizsgálat kimutatott. Eközben vadászok, természetv­édelmi őrök, rendőrök közösen járőröznek, és folyik a nyomozás a tettes után.

A madártetem­eket még augusztus elején találták meg, a közelükben húsdarabok hevertek. Ezeket a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügy­i toxikológi­ai szakértője vizsgálta meg. A rendőrség természetk­árosítás miatt folytat nyomozást. A hatóságok felhívják a figyelmet: aki a környéken ismeretlen eredetű húsdarabot talál, ne érintse meg, ne vigye haza, ne fogyassza el, ne etesse meg a jószágaiva­l sem, hanem azonnal értesítse a rendőrsége­t, mert ezzel életet menthet. körülménye­i. Gyanúját a szakértők is megerősíte­tték, kiderült, hogy az asszony bűncselekm­ény áldozata lett. A nyomozók végül öt nappal ezelőtt gyanúsítot­tként hallgatták ki az asszony vejét, a 36 éves T. Nándort. Ellene halált okozó testi sértés gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság tart attól, hogy a ki nem hallgatott tanúkat, különösen az élettársát jogellenes­en befolyásol­ná, és a szökésének a veszélye is fennáll, ezért tegnapelőt­t letartózta­tták.

Értesülése­ink szerint a gyilkosság napján Nándor valamin összevesze­tt az anyósával, aztán több alkalommal, nagy erővel a fején és a felsőtesté­n is megütötte. A nő szinte rögtön meghalt.

A ház egyébként S. Regina szüleié volt. Az apja már korábban meghalt, Nándor akkor költözött oda, amikor öszszejött Reginával. Etelka ellenezte a fiatalok kapcsolatá­t. Ottjártunk­kor senki nem nyitott ajtót.

 ??  ?? Színész
T. Nándor a gyilkosság után megjátszot­ta magát a szomszédok előtt, még sírva is fakadt a hitelesebb hatás kedvéért
Lezuhant? A vej azt hazudta, hogy anyósa leesett a lépcsőn
Színész T. Nándor a gyilkosság után megjátszot­ta magát a szomszédok előtt, még sírva is fakadt a hitelesebb hatás kedvéért Lezuhant? A vej azt hazudta, hogy anyósa leesett a lépcsőn
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary