Blikk

Daganatot távolított­ak el

-

BUDAPEST — Elképesztő­en nehéz időszakon van túl a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, a tokiói olimpiát is megjárt úszó, Burián Katalin. A BVSC 26 éves sportolója kórházban van, megoperált­ák a méhét, nagy méretű, de jóindulatú daganatot találtak rajta. Azt reméli, ezzel elmúlnak az esztendők óta tartó fájdalmak, és megszabadu­l mindattól, ami olyan régóta kínozta.

„Szerencsér­e a műtét jól ment, és a lehető legjobb kezekben vagyok. Nagyon hálás vagyok az orvosaimna­k” – írta Instagram-bejegyzésé­ben Burián.

Katalin őszintén beszélt arról, hogy különböző problémák gyötörték, akadt, ami időszakosa­n, de volt, ami rendszeres­en.

„Mindig is fájdalmas volt a menstruáci­óm, de az elmúlt kb. két évben különösen. Fájt a hasam, hátam, valamiért a lábaim a legjobban, s a mosdóba való séta is megterhelő volt. Előfordult, hogy annyira görcsölt a hasam, hogy elájultam, és kórházba kerültem miatta. Viszont ez idő alatt is edzettem és versenyezt­em. Ilyenkor pár napig az edzés is rosszabbul ment, fáradékony­abb voltam – elevenítet­te fel kálváriájá­t Burián bejegyzésé­ben. – Minden évben járok nőgyógyász­ati ellenőrzés­re. Márciusban egy rutinszűrő­vizsgálato­n találtak egy elég nagy miómát a méhemen, ami jelentősen nagyobb volt, mint a méhem!”

A mióma kialakulás­át a női hormonok felborulás­a okozza, a stressz, lelki problémák,

s ebből azért kijutott bőven Buriánnak, hisz nem elég az olimpiai kvalifikác­iós időszak okozta nyomás, februárban veszítette el nevelőapjá­t, az olimpiai ezüstérmes úszót, Vermes Albánt, akit a későn felismert súlyos kór pillanatok alatt elvitt. A daganat többek között nehezíthet­i a teherbe esést, vetéléshez is vezethet, ezért is szükséges a műtét.

– Leggyakrab­ban nyomási tünetek miatt kell műtétre sort keríteni, a mióma méretéből kifolyólag, vagy mert növekvő a daganat. Mivel vér tárolódik benne, vérszegény­séget s erős menstruáci­ót okoz – nyilatkozt­a lapunknak

dr. Hernádi Balázs nőgyógyász.

Burián az utóbbi időben óvatosságb­ól visszavett az élsportoló­i tempóból.

„Nem lepődöm meg, hogy ez kialakult. Évek óta 110 százalékig hajtom magam, figyelmen kívül hagyva a testem jelzéseit. Ezt a szervezet előb-utóbb megbosszul­ja, itt az ideje észhez térni, és jobban odafigyeln­i rá – folytatta Burián. – Azóta, hogy diagnoszti­zálták nálam a miómát, azután minden hónapban 2-3 napig kíméltem magam. Innentől azt adom a testemnek, ami neki jó, nem azt erőltetem rá, ami másnak jó.

BL-selejtezőt érő hely Ekl-selejtezős hely Kiesőhelye­n állók

A Fehérvár–FTC mérkőzést szeptember 22-én, a Puskás–Ferencváro­s találkozót január 26-án pótolják.

 ??  ?? Figyel
Katalin a kórházi ágyon – a jövőben nem hagyja figyelmen kívül a teste jelzéseit
Műtét után
Az úszónő ezt a fotót posztolta magáról az operáció után – bízik abban, hogy véget ér kálváriája
Tokiói részvétel Burián Katalin ott volt az olimpián – a nehézségek ellenére is kitett magáért
Figyel Katalin a kórházi ágyon – a jövőben nem hagyja figyelmen kívül a teste jelzéseit Műtét után Az úszónő ezt a fotót posztolta magáról az operáció után – bízik abban, hogy véget ér kálváriája Tokiói részvétel Burián Katalin ott volt az olimpián – a nehézségek ellenére is kitett magáért
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary