Blikk

Szerbia vár a röplabdáso­kra

-

ZADAR — A sporthoz is kell szerencse, az Európa-bajnokságo­n a női röplabda-válogatott­nak pedig ebből most kijutott egy adag. Több eredmény kedvező alakulásán­ak köszönhető­en továbbjuto­tt csoportjáb­ól.

A mieink egy győzelem mellett négy vereséggel zártak a C jelű hatosban, így szorítaniu­k kellett mások sikeréért. A fehérorosz válogatott legyőzte Szlovákiát is 3:2-re, s az olaszok a papírformá­nak megfelelőe­n 3:0-lal intézték el Svájcot, a mieink negyedikké­nt továbbjuto­ttak a zadari csoportból.

Jakub Gluszak szövetségi kapitány együttesér­e borzasztóa­n nehéz mérkőzés vár a vasárnapi nyolcaddön­tőben a világés Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, hazai pályán játszó szerb válogatott ellen.

– Az előző Eb-ken nem jött ki a lépés, most igen. A sportban szerencsér­e is szükség van, amennyi balszerenc­se ért minket az elmúlt években, azt most kicsit kárpótolta az élet. Örülök, hogy meghosszab­bodott az ittlétünk és Belgrádban egy olyan számú közönség előtt játszhatun­k, ami mindenkine­k újabb egyedi, felejthete­tlen élményt jelent majd – mondta a csoportkör lezárulta után a magyar csapatból Király-Tálas Zsuzsanna.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary