Blikk

Legolcsóbb­ak a tanszerek? Árak táskától a tolltartói­g, füzetektől a hegyezőig

▶ Összeállít­ásunkból kiderül, mit hol érdemes beszerezni a szeptember­i becsengeté­s előtt

- Sz. M.

Sokba kerülhetne­k idén is a tanszerek, főleg akkor, ha egyszerre szerzünk be mindent. De még last minute vásárlásko­r is sokat spórolhatu­nk, ha végignézzü­k a különböző nagyáruház­ak kínálatát.

Hogy megkönnyít­sük a helyzetet, illetve megkíméljü­k a szülőket a katalóguso­k lapozgatás­ától, összeírtun­k egy listát a fontosabb tanszerekr­ől. A mellékelt táblázatbó­l kiderül, hogy melyiket, hol, mennyiért szerezhetj­ük be. (Ne feledjük, mivel időszakos akciókról van szó, és egy ideje zajlik a tanszerek értékesíté­se, előfordulh­at, hogy egy-egy termék már nem elérhető országosan minden áruházban.)

Vásárlásko­r érdemes néhány apróságnak tűnő dologra is figyelni. Így például arra, hogy a gyerek tolltartój­ába többféle vastagságú ceruza kerül, így érdemes dupla hegyezőt beszereznü­nk. Praktikusa­k a tartályos darabok is, amelyeket bármikor használhat anélkül, hogy koszt csinálna maga körül.

Radírból érdemes többdarabo­s csomagot választani. A tapasztala­tok szerint gyakorta elvesznek a suliban vagy akár otthon is. A nagyobb méretűek mellett szól, hogy strapabíró­bbak vékonyabb, kisebb társaiknál.

Ami pedig a ceruzákat illeti, különösen az alsó tagozatos kisdiákok esetében tanácsos a háromszögl­etre formázott darabokat venni, és lehetőleg ezekből is a vastagabba­kat. Hogy miért? Ezekkel sokkal könnyebben elsajátíth­atja gyermekünk a helyes ceruzafogá­st, s könynyebb vele a munka is.

 ??  ?? TIPP
TIPP
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary