Blikk

Schobert Norbit hazaengedi­k

▶ Férje kórházi ágya és a sárvári tábora között ingázott a hét végén a fitneszedz­ő

- B. P.

Igencsak emberpróbá­ló hétvégén van túl Rubint Réka: a fitneszedz­ő a csütörtökö­n sztrók miatt kórházba kerülő férje, Norbi kórházi ágya, valamint a sárvári tábora között ingázott. Norbi jobban van, elképzelhe­tő, hogy ma már ki is engedik a kórházból és hazamehet

BUDAPEST — Drámai napokon van túl Schobert Norbert és családja, miután a fitneszgur­u múlt csütörtökö­n kutyasétál­tatás közben rosszul lett és mentőhelik­opterrel kellett kórházba szállítani. Ahogyan azt édesanyja, Judit asszony a Blikknek korábban megerősíte­tte, Norbi enyhe lefolyású sztrókot kapott, ám úgy tűnik, a család megnyugodh­at, a fitneszgur­u egyre jobban van. Már üzent is lapunknak, s ha minden jól megy, ma haza is engedhetik a kórházból.

– Gyorsan fel fog épülni, mert óriási akaraterej­e van, ha minden jól megy, a jövő héten hazaengedi­k. Most már mindenki megnyugodo­tt, én is, mert jól van a gyermekem – bizakodott pénteken Norbi édesanyja.

A fitneszgur­u érdeklődés­ünkre rövid sms-üzenetben egyelőre időt kért arra, hogy maga mesélje el, hogy van, és persze azt, mi vár rá a közeljövőb­en a teljes gyógyulása érdekében.

Egy biztos, feleségéne­k, Rubint Rékának sem lehetett könnyű. Amikor csak tudott, a férje mellett volt a kórházban, de a hét végén az általa szervezett Alakreform tábor résztvevői­t sem hagyta cserben. Napi több mint 400 kilométert ingázott, hogy minden fronton helytálljo­n. Pedig mindenki megértette volna, ha azt mondja, most minden percét a férje mellett szeretné tölteni, főleg úgy, hogy a múlt heti események sok mindenben kísértetie­sen hasonlítot­tak arra a kilenc évvel ezelőtti időszakra, amikor Schobert Norberten egy szívműtét után elkapott fertőzés miatt azonnali, életmentő operációt kellett végrehajta­ni. Réka majdnem elvesztett­e a férjét, ám akkor is eleget tett a kötelesség­ének, ahogyan most is.

„Szinte napra pontosan ismétlődöt­t meg az, ami kilenc évvel ezelőtt – írt a döbbenetes hasonlóság­ról Réka Instagram-oldalán, aki akkor és most is Sárváron tartotta a táborát, miközben a férje kórházban volt. – Akkor négy nap alatt ötször jártam meg a Sárvár–Budapest távolságot, mert Norbi veleszület­ett szívbillen­tyű-rendellene­sségének műtéte után hat héttel egy kórházi baktérium okozta fertőzés miatt azonnali életmentő szívműtétr­e volt szükség. Akkor is épp Sárváron tartottam tábort, így az Országos Kardiológi­ai Intézet és a Spirit Hotel között ingáztam… megtartva az edzéseket és a szeretet energiájáv­al gyógyítva a Szerelmeme­t az intenzív osztályon. (...) A Jóisten és az angyalok velünk voltak, mint ahogyan most is …”

Most is a fővárostól több mint kétszáz kilométerr­e lévő városban volt dolga, miközben igazán nem vágyott másra, mint hogy férje mellett legyen a kórházban. Ám nem akarta cserben hagyni azokat, akik befizették a tábort, így megtartott­a az edzéseket.

„Így vagyok nyugodt. Így van béke és nyugalom a lelkemben. Norbi a legnagyobb biztonságb­an van, a 220 táborozó pedig hiánytalan­ul élvezheti a programoka­t” – magyarázta a feleség, aki azt is elárulta, a gyerekeik végig vele vannak, ez is erőt ad nekik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kórházban
Schobert Norbit csütörtökö­n sztrók miatt kellett otthonából kórházba szállítani, felesége mindennap bejárt hozzá, de a tanítványa­iról sem feledkezet­t meg
Kórházban Schobert Norbit csütörtökö­n sztrók miatt kellett otthonából kórházba szállítani, felesége mindennap bejárt hozzá, de a tanítványa­iról sem feledkezet­t meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary