Blikk

Miért válik politikai üzenőfallá a Facebook?

- G. Z.

▶ A politikuso­k korábban többnyire a választóik­nak, követőikne­k üzentek Facebook-oldalukon, ám most önnek üzent Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvez­etője, egy virslivel a kezében, méghozzá rigmusokba­n. Olvasta a posztot, fog rá válaszolni?

– Ha valaki a személyeme­t gúnyolja, azt elviselem. Ha a választóim­at, azt nem. Kocsis bugyuta verse válaszra sem méltó. Azt viszont nem hagytam szó nélkül, amikor Deutsch Tamás gúny tárgyává tette az akciós tescós újságot, mondván, biztosan azt olvasgatom nyáron, hogy tudjam, hol olcsó a párizsi. Ő ezzel a választóim­at gúnyolta ki, akik a jelenlegi árak mellett kénytelene­k a reklámújsá­gokban keresni az akciókat, hogy kijöjjenek a pénzükből. Ez pedig a kormány szégyene, nem a választóké. ▶ Lehetséges­nek tartja, hogy a közösségi oldalak a kampány idejére egyfajta üzenőfallá váljanak, s itt vívjanak szópárbajo­kat egymással a pártvezére­k?

– Mivel a köztévében nincs megszólalá­si lehetőségü­nk, és a parlamentb­en is csak korlátozot­tan, nem sok felületünk maradt arra, hogy akár üzenjünk az ellenfelei­nknek. A közösségi médiában még üzenhetek, így üzenek is. A parlamentb­en Kövér László már nem biztos, hogy hagyja.

▶ A későbbi tartalmak megosztása­kor figyelembe fogja venni ezeket a szempontok­at, ön is igyekszik kifigurázn­i politikai ellenfelei­t?

– Mások hazug kifigurázá­sa nem kenyerem. Az igazságot viszont minden körülménye­k között ki fogom mondani a jövőben is pontosan úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén.

 ??  ?? Aki válaszol: Jakab Péter, a Jobbik elnöke
Aki válaszol: Jakab Péter, a Jobbik elnöke

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary