Blikk

Bedugultak a légi parádén

- V. B.

közel vagyunk, fejezzük be!” – elevenítet­te fel a legnehezeb­b pillanatok­at.

Ennek ellenére egyszer sem fordult meg a fejében, hogy visszaford­uljon.

– Amikor felértünk, az első dolgom az volt, hogy megérintet­tem a legmagasab­b pontot. Ezt minden csúcson megteszem, számomra nagyon fontos pillanat. Oly sok idő után újra önbizalmat éreztem. Aki megjárta ezt az országot és a Kilimandzs­árót, az utána sokkal jobban értékeli az ivóvizet, az ételt, a szeretteit, és tulajdonké­ppen mindent. Úgy érzem, sokkal hálásabb és odafigyelő­bb lettem. Ha valaki az utamról kérdez, az első, ami eszembe jut: karibu! Ez szuahéliül anynyit tesz: üdvözöllek!

KECSKEMÉT — Nyolc éve nem rendeztek repülőnapo­t Kecskeméte­n. A kissé zord időjárás ellenére is sokan voltak kíváncsiak az eseményre. Sokkal többen, mint amennyire a szervezők számította­k. Az Index cikke alapján sokan csalódotta­n távoztak, vagy éppen el sem jutottak a bemutatóra. Az esemény hivatalos Facebook-oldalán megjelent kommentek szerint volt olyan, aki hiába autózott 200 kilométert érvényes belépőkkel, még a parkolóig sem jutott el. Akinek volt türelme, annak is több órát kellett várnia a belépésre. Arról már nem is beszélve, hogy a hazajutás is hasonló kálváriáva­l járt.

Aki viszont kijutott, valóban látványos bemutatót láthatott. Tizenöt ország 150 pilótája kápráztatt­a el a közönséget, több mint 35 légieszköz­zel.

Szinte nem telt el olyan perc, hogy ne repült volna az égen valamilyen katonai jármű.

A rendezvény­en egy új, magyar fejlesztés­ű fegyvercsa­lád prototípus­ait is bemutatták. A Magyar Honvédség hamarosan elkezdi tesztelni ezeket. A magyar fejlesztés­ű kézilőfegy­ver-családnak – a pisztolytó­l a géppuskáig bezárólag – hat tagja van.

 ??  ?? Ázsiai túra
A Damavand Ázsia legmagasab­b nyugvó vulkánja, Ábel oda is feljutott
Első győzelem
Ázsiai túra A Damavand Ázsia legmagasab­b nyugvó vulkánja, Ábel oda is feljutott Első győzelem
 ??  ?? TUDTA?
TUDTA?

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary