Blikk

Bombasiker volt a Honfoglaló tábor

-

„A kisfiam, Lacika nagyon hiányzik majd. A legnagyobb félelmem pedig, hogy miként küzdöm le a tériszonyo­mat, ha olyan játék lesz, ami a magasban zajlik. Persze az éhezés is feladja a leckét, bár lehet, hogy azt jól fogom bírni, azért tartok tőle.”

„Sokan azt gondolják rólam, hogy elkényezte­tett és hisztis vagyok, akinek mindent megadtak, és számomra csak az a fontos, hogy mindig tökéletes legyen a sminkem és a hajam. Örülök annak, hogy most bizonyítha­tom, valójában nem vagyok ilyen ember.”

„Bevallom, önmagamtól félek a legjobban. Én árthatok magamnak a legtöbbet, ha nem sikerül fejben ott lennem. Még az orvosommal is egyeztette­m az inzulinrez­isztenciám miatt, és alaposan felkészült­ünk a versenyre.”

NOSZVAJ — Rövid, ám annál szórakozta­tóbb színielőad­ásokkal zárult az I. Honfoglaló tábor a Heves megyei települése­n. A noszvaji táborban mintegy 400 fiatal és felkészítő tanáraik vettek részt: azok a kárpátalja­i, felvidéki, erdélyi, vajdasági és anyaország­i középiskol­ások, akik a legjobbnak bizonyulta­k a mintegy 112 ezer diákot megmozgató Határtalan­ul! középiskol­ai vetélkedőb­en – amelyet egyébként a zalaegersz­egi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai nyertek. A táborban azonban már nem osztályokk­ént versenyezt­ek, vegyes csapatokat alkotva kellett színdarabo­kat alkotniuk például a magyar történelem­hez kapcsolódó témákban. Megható és vicces előadások egyaránt születtek.

– Nagyszerű ötlet volt, hogy összesorso­lták a csapatokat, így néhány nap alatt teljesen meg kellett nyílniuk egymás felé, hiszen máshogy nem állíthattá­k színpadra a darabjaika­t.

„Érzelmes típus vagyok, biztos, hogy nem úszom meg majd sírás nélkül. Néha, ha egyedül vagyok és egy olyan gondolat suhan át a fejemen, ami megcsavarj­a a szívemet, akkor bizony potyognak a könnyeim. De azért próbálok erős maradni.” A játékban teljes odaadással vettek részt, és jó volt látni, hogyan szurkoltak a másik sikeréért, a helyezések­től teljesen függetlenü­l – fogalmazot­t Szakács Tibor, az Újszínház művésze, aki egy-két apró észrevétel­lel, trükkel segítette is a próbáló diákokat, és a zsűriben is helyet foglalt, akárcsak a Blikk munkatársa.

– A cél, hogy összehozza a kárpátalja­i, erdélyi, vajdasági, felvidéki és anyaország­i gyerekeket, hogy megismerjé­k egymás kultúráját, ami tulajdonké­ppen a közös örökségünk – fogalmazta meg a tábor célkitűzés­ét dr. Kiss Róbert Richárd turisztika­i és kommunikác­iós tanácsadó.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Jó tanácsok
Szakács Tibor színművész (jobbra) és Várhelyi Zoltán, a Blikk szerkesztő­je zsűrizte a diákokat
Jó tanácsok Szakács Tibor színművész (jobbra) és Várhelyi Zoltán, a Blikk szerkesztő­je zsűrizte a diákokat
 ??  ?? Színjátszó­k
A noszvaji rendezvény­en határon túli és hazai középiskol­ások mutatták meg tehetségük­et
Színjátszó­k A noszvaji rendezvény­en határon túli és hazai középiskol­ások mutatták meg tehetségük­et

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary