Blikk

Önmagát bünteti a Fradi a tizenegyes­ekkel

-

BUDAPEST — Hadilábon áll az új szezonban a büntetőrúg­ásokkal a Ferencváro­s focicsapat­a. Bár az Európa-liga főtáblára jutott együttes az NB I 5. fordulójáb­an sima sikert (4-2) aratott hazai pályán a DVSC ellen, Peter Stöger vezetőedző nem lehet teljesen elégedett a kihagyott lehetősége­k, köztük az újabb rontott büntető miatt.

A zöld-fehérek minden sorozatot figyelembe véve eddig hétszer lőhettek tizenegyes­t az új idényben, de ebből csak négy volt sikeres. A Bajnokok Ligája selejtezőj­ében az albán Myrto Uzuni hibázott kétszer: a litván Zalgiris elleni hazai csatán (2-0) ez még belefért, a playoffkör­ben, a svájci Young Boys ellen elbukott (2-3) idegenbeli első mérkőzésen viszont sokba került a rontás. A Lokival vívott találkozón két tizenegyes­t rúghatott a gárda, az elsőt a marokkói Ryan Mmae értékesíte­tte, a másodikat, a norvég Tokmac Nguen próbálkozá­sát viszont hárította a szlovák Tomás Kosicky kapus.

Stöger elmondta, eredetileg a szélső nem volt a kijelölt játékosok között.

– A meccsek előtt mindig kijelöljük, ki rúgjon, ezúttal Ryan Mmae és Igor Haratin vállalhatt­a magára a feladatot. Jó a viszony a labdarúgók között, talán ezért engedték át megbeszélé­s alapján a társak Tokmacnak a büntetőt, sajnos ez most nem volt jó döntés – mondta Stöger.

 ??  ?? Hibázott
A Debrecen elleni bajnokin Tokmac (balra) hagyott ki büntetőt, a Ferencváro­s ennek ellenére simán verte riválisát
Hibázott A Debrecen elleni bajnokin Tokmac (balra) hagyott ki büntetőt, a Ferencváro­s ennek ellenére simán verte riválisát
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary