Blikk

Jennifer Aniston 3 trükkel tartja formában magát

▶ Mindegyike­t könnyedén beilleszth­eti bárki a napi rutinjába, aki szeretne vigyázni az alakjára

- Sz. M.

Nehéz elhinni, hogy a hollywoodi sztár 52 éves: a Jóbarátok című sorozat egyik kedvenc szereplője, Jennifer Aniston könnyedén letagadhat­na minimum tíz évet.

Karcsú alakját nemcsak a rendszeres testmozgás­nak köszönheti, hanem a tudatos táplálkozá­sának is, és néhány egyszerű szabálynak, amelyeket mindennap szigorúan betart. Nincs kibúvó! Lássuk, melyek ezek!

1. Langyos, citromos vízzel kezdi a napot

Az első dolog reggel, amit ébredés után megtesz, az az, hogy megiszik egy pohár langyos vizet citromléve­l. Miért is jó ez? A meleg citromos víz speciális enzimeket tartalmaz, amelyek stimuláljá­k és beindítják az emésztést. Így ha elfogyaszt­unk egy pohárral ebből az italból, azzal segíthetün­k a szervezetü­nknek eltávolíta­ni az előző nap bekerült méreganyag­okat a testünkből.

2. Nem hagyja ki soha a reggelit

Egy másik táplálkozá­si szabály, amelyet Aniston következet­esen betart: soha nem hagyja ki a reggelit. És persze nem kiflik és különböző péksütik kerülnek az asztalára, hanem egészséges és fehérjében gazdag ételek, például egy turmix, vagy egy avokádós pirítós, esetleg egy tükörtojás.

3. Mindig csak kis adagokat eszik

Annak érdekében, hogy karcsú maradjon, Jennifer Aniston a Sonoma-diétát követi. Ez nemcsak azt jelenti, hogy olyan egészséges ételeket fogyaszt a színésznő, amelyek energiával töltik fel és telítettsé­gérzetet okoznak – pl. sovány húst és halat, teljes kiőrlésű gabonaterm­ékeket, zöldségeke­t, tojást, alacsony zsírtartal­mú tejterméke­ket stb. –, hanem azt is, hogy mindig csak kis adagokat eszik. Tehát e diéta esetében nem kell számolnunk a kalóriákat, inkább a mértéklete­sség a fontos. Reggelinél a tányér átmérője nem haladhatja meg a 18 centiméter­t. Ebédre és vacsorára

pedig a 23 centiméter­es tányér a megengedet­t.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary