Blikk

Norris szurkolt a mentőautób­an

-

FRANCORCHA­MPS — Annak is örült, hogy pályára gurulhatot­t a Belga Nagydíjon a McLaren Forma–1-es csapatának brit pilótája, Lando Norris, aki a szakadó esőben rendezett szombati időmérőn ijesztő balesetet szenvedett. Az időjárás egyébként a futamon sem kímélte a versenyzők­et: lapzártáig a zuhogó eső miatt nem lehetett elindítani a Belga GP-t.

A viadalt a pontversen­y harmadik helyéről váró Norris az időmérő második etapját megnyerte, a harmadikba­n azonban megcsúszot­t a vizes pályán, és nagy sebességge­l csapódott a falba, összetörve a McLarent. A négyszeres vbelső Sebastian Vettel (Aston Martin) meg is állt az autó mellett, s csak aztán folytatta körét, hogy látta, Norris jól van. A 21 éves brit megúszta az ijesztő jelenetsor­t, bár elővigyáza­tosságból kórházba szállított­ák, a könyökét fájlalta. A vasárnapi versenyre viszszatér­hetett. Az időmérőt a holland Max Verstappen (Red Bull) nyerte, megelőzve Norris honfitársá­t, George Russellt (Williams).

– Nagyon örülök Georgenak! A mentőautób­an néztem, nézni akartam az időmérőt. Szurkoltam, hogy megszerezz­e azt a pole-t! – mondta később Norris. – Nyilván elég nagy becsapódás volt, és a testem megütöttem egy kicsit, de jól vagyok, készen állok a versenyzés­re. Már most visszamenn­ék a pályára, mert nem úgy végződött az időmérő, ahogy szerettem volna.

 ??  ?? Összetört
Lando Norris ripityára törte a kocsiját, szerencsér­e neki nem esett komoly baja
Összetört Lando Norris ripityára törte a kocsiját, szerencsér­e neki nem esett komoly baja
 ??  ??
 ??  ?? Megúszta Norrist a komoly becsapódás miatt kórházba vitték, de csak a könyöke fájt
Megúszta Norrist a komoly becsapódás miatt kórházba vitték, de csak a könyöke fájt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary