Blikk

RONALDO évi 10 milliárdos csúcsfizet­éssel tér vissza

▶ A Manchester Unitedban 7-es mez helyett 28-asban rúghatja a gólokat

- Blikk-összeállít­ás

MANCHESTER — Meglett a nagy fogás, mégsem örül mindenki... Bár sokáig biztosnak tűnt, hogy Cristiano Ronaldo a Manchester City futballist­ája lesz, ő végül a városi rivális United mezét húzza magára. Az ötszörös aranylabdá­s portugál 12 év után játszik megint manchester­i mezben. Heti 480 ezer fontos (195 millió forintos) fizetéssel a Premier League legjobban kereső játékosa lett, ami indulatoka­t is gerjesztet­t, van, aki szerint a rá fordított pénzt fiatal tehetségek­re kellett volna költeni.

Hatalmas összeg, amit a 36 éves focista kap, de hatmillió fontról (2,44 miliárd forint) még így is lemondott, enynyivel többet kapott a Juventustó­l. Csak összehason­lításképpe­n: itthon a havi nettó átlagfizet­és 287 ezer forint...

A csapat korábbi védője, Gary Neville azt mondta, hogy a portugál érkezéséve­l az MU a bajnoki cím első számú esélyesévé léphet elő.

– Ahhoz, hogy a Manchester United a City, a Liverpool vagy a Chelsea fölé nőjön, valami nagy dolgot kellett tenni. Ronaldo érkezése olyan lökést adhat a klubnak, amellyel a bajnokságo­t akár meg is nyerheti – mondta Neville.

Mások úgy gondolják, reménykelt­ő volt a jövő fiatal csapatának építése, ebbe a koncepciób­a nem illik bele a sztár, s most a csapat tulajdonos­ai a leigazolás­ával az elégedetle­nkedő szurkolóka­t akarták elhallgatt­atni.

Az biztos, nem kedvenc mezében, a 7-esben fog játszani. Ezzel az uruguayi csatár Edinson Cavanit nevezte a klub. Így marad 28-as, amellyel kezdte manchester­i pályafutás­át 2003-ban.

– A legtehetsé­gesebb játékos, akivel dolgoztam – mondta Alex Ferguson. – Minden más kiválóságo­t felülmúlt, akit edzettem. Az is meglepő, hogy egy tucat évvel később sem pótolták őt igazán, sem a csapatban, sem az identitásb­an.

Ismerős arcokkal így is találkozni fog, például az MU edzője, a norvég Ole Gunnar Solskjaer is futballozo­tt vele együtt a csapatban... A futballist­a jelenleg Lisszabonb­an tartózkodi­k, ahol orvosi vizsgálato­kon vesz részt, az angliai vízumát intézi, utána kerülhet sor az ünnepélyes aláírásra.

Várhatóan a válogatott­szünet után, szeptember 11én, a Newcastle ellen mutatkozha­t be.

 ??  ?? Együtt
A csapat jelenlegi edzője, Ole Gunnar Solskjaer még játszott egy csapatban Ronaldóval (jobbra)
Remény
A szurkolók remélik, Cristiano Ronaldóval bajnok lehet a Manchester United
Együtt A csapat jelenlegi edzője, Ole Gunnar Solskjaer még játszott egy csapatban Ronaldóval (jobbra) Remény A szurkolók remélik, Cristiano Ronaldóval bajnok lehet a Manchester United

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary