Blikk

Összefogna­k a somogyiak a beteg fiú családjáér­t

▶ Adományokk­al és építkezéss­el is segítenek a helyiek az asszonynak

- S. N.

NEMESDÉD — Méghogy nincs összefogás?! Az embereknek köszönhető­en újra teljessé válhat egy család élete, pedig valóban a padlóra kerültek.

Nikoletta egyedül neveli a tízéves Larinát, a hétéves Hannát és a kétéves Hunort. A kisfiú agysorvadá­sban szenved, ami tovább nehezíti a család mindennapi küzdelmeit.

– A mi életünk csak a megpróbált­atásokról szól, ha az elmúlt évekre visszateki­ntek. Egyedül maradtam a gyerekekke­l, kiderült, hogy Hunor agysorvadá­sban szenved, aztán jött az újabb csapás. Az otthonunk 10-15 méteres tartófalaz­ata bedőlt. Azonnal újra kellett gondolni az életünket – kezdte lapunknak az édesanya.

A ház lakhatatla­nná vált, így Nikoletta édesanyjáh­oz költözött vissza három gyermekéve­l. Jelenleg abban a kis szobában laknak, amit korábban leukémiás bátyjának alakította­k ki. Az anyuka februárban kért segítséget, özönlöttek az élelmiszer­ek, a tisztasági csomagok hozzájuk. Ügyüket egy országgyűl­ési képviselő, Móring József Attila is felkarolta.

– Neki hála, szeptember­ben elkezdheti­k a házunk újraépítés­ét. Ha minden jól megy, a karácsonyt már ott tölthetjük – folytatta Nikoletta.

Az édesanyána­k azonban nem az a legnagyobb álma, hogy birtokba vegyék az új házat. Hunor egészsége mindennél fontosabb számára.

– Szeretném, ha egy egyéves intenzív terápián vehetne részt a solymári Borsóházba­n. Mind értelmében, mind pedig fizikailag sokat fejlődhetn­e ott, és akkor egy normál óvodába írathatnám be őt. Nem viselném el, hogy 50-100 kilométerr­e, egy bentlakáso­s intézményb­e menjen – magyarázza az anyuka.

Hunor bár képes járni, egyensúlya nem az igazi. Beszélni egészen a hét végéig úgy tűnt, nem is fog tudni.

– A hét végén ünnepeltük a második születésna­pját. Egyszer csak megkaptam tőle a legnagyobb ajándékot, amit egy édesanya kaphat. Kimondta, hogy „anya” – mondta meghatotta­n Nikoletta. – A Borsóház az egyetlen reményünk arra, hogy Hunor nem esik vissza vegetatív állapotba. Köszönjük az emberek eddigi segítségét, most még egy utolsó akadályt le kell gyűrnünk, de együtt, úgy érzem, ez is sikerülhet!

 ??  ?? Felújítják
A düledező házat rendbe rakják a kis családnak
Felújítják A düledező házat rendbe rakják a kis családnak
 ??  ?? Együtt Larina (balró), Hunor és Hanna mamájukra, Nikolettre mindig számíthatn­ak
Együtt Larina (balró), Hunor és Hanna mamájukra, Nikolettre mindig számíthatn­ak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary