Blikk

„Jó, hogy ha látom, hogy még suliban van a fiam” Szabó Győző színművész

- V. V.

▶ Használ „nyomkövető­t” a nagyobbik fiánál?

– Igen, van egy okosórája, amin látom, mikor merre jár. Most kap majd egy újat a születésna­pjára, ami már több mindent tud, ezt nagyon várja, mert telefonja még nincs, és egy-két évig nem is szeretnénk, ha lenne. Ez viszont egyelőre elég menő neki, többet tud majd, mint az előző kütyü, amit hordott.

▶ Miért várnak még a telefonnal?

– Mert rengeteg olyan játék van, ahol nem szűrhető a korosztály, mi pedig nem szeretnénk, ha minden játékot válogatás nélkül kipróbálna, olyat is, ami nem neki való. Egyre nehezebb elkerülni a telefon témát, mert szinte minden gyereknek van már a környezeté­ben, de még igyekszünk kicsit húzni az időt, ezért is jó megoldás most az okosóra.

▶ Szokták figyelni, merre jár éppen?

– Nem mindig, de fontosnak tartom, hogy legyen egy ilyen funkció, mert biztonságo­t ad. Előfordul már, hogy egyedül megy edzésre, és így kicsit megnyugtat­óbb nekünk. Tud néhány számot hívni is, ha valami történik, az új óra pedig még többet tud majd, de a „gazdatelef­on” továbbra is az én készülékem lesz.

▶ Misi simán elfogadta, hogy figyelheti­k a szülei, merre jár?

– Most már mondogatja, hogy kezd kinőni belőle, de mi még szükségesn­ek érezzük. Nem azért, mert nem bízunk benne, hanem mert féltjük. De arra is jó, hogy ha látom, hogy még a suliban van a fiam, de megyek érte, akkor írok neki, hogy jöhet, mert itt vagyok, és így nem kell kinn várakoznia az iskola előtt.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary