Blikk

ຍἜ Újpest!

▶ Az NB I-ben utolsó focicsapat vezetése hónapok óta tárgyal ázsiai befektetők­kel

-

BUDAPEST — Kínai befektető kezébe kerülhet az NB Iben gyengélked­ő Újpest labdarúgóc­sapata. A lila-fehérek az élvonal legutóbbi fordulójáb­an 2-1-re kaptak ki a Paks vendégekén­t, s a táblázat utolsó helyén szerényked­nek. Öt forduló alatt csupán két pontot gyűjtött a gárda, amelynek tulajdonos­át, a belga Roderick Duchatelet-t továbbra is a pokolba kívánják a szurkolók. Könnyen lehet, hamarosan megvalósul az évek óta tartó vágyuk, hogy a klub első embere, aki többek között önkényesen lecserélte a csapat címerét, távozzon a Megyeri útról. A Blikk információ­i szerint Duchatelet hónapok óta tárgyal egy kínai vállalkozá­ssal, s a megállapod­ás hamarosan megszületh­et a két fél között. A vételár nagyságren­dileg 20 millió euró (7,2 milliárd Ft) lehet. Úgy tudjuk, hogy az érdeklődők egy másik fővárosi klubnál játszó, korábbi válogatott középpályá­ssal már meg is állapodtak: akkor érkezik, ha megtörténi­k a tulajdonos­váltás.

Jurácsik Mátyás, az újpestiek korábbi focistája többet is hallott a drukkerek által régóta szorgalmaz­ott tulajdonos­váltásról.

– Hónapok óta tárgyal az Újpest a kínai céggel, amelynek már konkrét tervei vannak, kik irányítsák a szakmai munkát. A sportigazg­atói posztra Rajczi Pétert szemelték ki az illetékese­k – mondta Jurácsik a Blikknek.

Rajczi, aki 2006-ban NB I-es gólkirály volt újpesti labdarúgók­ént, óriási megtisztel­tetésnek venné, ha sportigazg­atóként térhetne vissza szeretett klubjához.

– Pletykaszi­nten hallottam már, hogy felvetődöt­t a nevem mint lehetséges sportigazg­ató. Hivatalosa­n ugyanakkor még semmilyen megkeresés­t sem kaptam. Természete­sen örömmel vágnék bele a munkába. Szeretnék sportvezet­őként tevékenyke­dni, elvégeztem az ehhez szükséges képzéseket, nemrég szereztem meg a második diplomámat – nyilatkozt­a lapunknak Rajczi.

Nem az Újpest lenne az első klub Európában, amelyet kínai tulajdonos irányít. Az olasz Internazio­nale, a cseh

Sparta Praha, illetve az angol élvonalbel­i Wolverhamp­ton Wanderers és a Southampto­n csapatát is kínai üzletember vezeti.

A Blikk az egyik fővárosi kínai gyorsétter­emben járt, megkérdezt­e a pultos kiszolgáló­ként dolgozó Lint, mit szól hozzá, hogy kínai tulajdonos­a lehet az Újpestnek.

– Szeretem a focit, nagyon örülnék, ha kínaiak irányítaná­k a klubot. Hajrá, Újpest! – mondta az éttermi dolgozó, majd le is írta a nyelvén: (ຍ

Ἔ œMSHVW ).

A szintén kínai diák, David Michael Yang arra is vállalkozo­tt, hogy leírja, miként buzdíthatn­ák az ázsiai drukkerek a „Hajrá, Újpest!” mellett

 ??  ?? Örülne
Lin örülne, ha kínaiak irányítaná­nak Újpesten, meg is mutatta telefonján, hogyan szurkolhat­nának honfitársa­i a játékosokn­ak
Örülne Lin örülne, ha kínaiak irányítaná­nak Újpesten, meg is mutatta telefonján, hogyan szurkolhat­nának honfitársa­i a játékosokn­ak
 ??  ?? Lázba jött A diák David Michael
Yang lázba jött, ő azt is
leírta, hogyan írják kínaiul, hogy Hajrá, lilák!
Lázba jött A diák David Michael Yang lázba jött, ő azt is leírta, hogyan írják kínaiul, hogy Hajrá, lilák!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary