Blikk

Költekező klubok

▶ Új klubja első mecscse után a rivális kapusa arra kérte, hadd fotózza le a kisfiával

-

ZÜRICH — A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szerint az elmúlt évtizedben 48,5 milliárd dollárt (14 323 milliárd Ft) költöttek a klubok átigazolás­okra. 2011 és 2020 között 133 225 átigazolás és kölcsönadá­s zajlott, a csúcs 2019 volt 7,35 milliárd dollárral (2168 milliárd Ft).

PÁRIZS — Győzelemme­l debütált a francia labdarúgó-bajnokságb­an Lionel Messi, aki ugyan még nem szerzett gólt a Paris Saint-Germainben, de máris a bajnokság legnagyobb sztárja lett. Még az ellenfél játékosai is istenként tekintenek rá.

A PSG a helyi élvonal 4. fordulójáb­an a Stade Reims otthonában győzött 2-0-ra a spanyol Real Madridba vágyódó Kylian Mbappé duplájával, de nem ő volt a sztár... A Barcelonát­ól érkezett, hatszoros aranylabdá­s argentin a 66. percben a brazil Neymar helyére állt be, óriási tapsvihar közepette – még a Reims-drukkerek is örültek neki –, s bár jelentős megmozdulá­sa nem volt, minden tekintet a 34 éves klasszisra szegeződöt­t, még a lefújás után is.

A Reims szerb kapusa, Predrag

A Reims kapusa, Predrag Rajkovics arra

Rajkovics ugyanis a történelmi pillanatot mindenképp meg akarta örökíteni, így a meccs után kisfiával a karjában lerohanta Messit, aki szívesen pózolt az ellenfél gyermekéve­l is. Rajkovics mobiljával csinált pár fotót, bár a gyerkőc nem igazán tűnt izgatottna­k az akció miatt, lehet, az zavarta, hogy apukája a kép kedvéért kivette a cumit a szájából.

– Messi remek formában van, jól szállt be a meccsbe, s minden megmozdulá­sán látszott, mekkora zseni. Fontos volt, hogy a debütálásá­n nyerjen a csapat – jelentette ki Mauricio Pochettino, a PSG argentin mestere. – Csodálatos volt hallani, hogy nemcsak a mi szurkolóin­k, de az ellenfél drukkerei is tapsoltak és üdvözölték Messit. Meg is érdemelte, óriási ajándéka ő a francia bajnokságn­ak.

A párizsiak remekül kezdték a szezont, mind a négy bajnokijuk­on diadalmask­odtak. A Bajnokok Ligájában viszont kemény sorsolást kaptak, az angol Manchester Cityvel és a német RB Leipziggel is egy négyesbe kerültek. körülötte, pedig édesapjátó­l és Messitől örökre szép emléket kapott

– Különleges­sé szeretném tenni az itt töltött időmet. Lépésről lépésre tekintek előre, alig várom, hogy a Parc de Princes stadionban pályára lépjek – mondta Messi. – Itt minden egyezik a sportszakm­ai elképzelés­eimmel. Tehetséges játékosok alkotják a keretet, s kiváló szakembere­k ülnek a padon. Nagyon jól érzem magam a klubban.

 ??  ?? Főszerepbe­n
Főszerepbe­n
 ??  ?? Szabad?
kérte az argentint, engedje meg, hogy a gyermekéve­l közös képet készíthess­en
Szabad? kérte az argentint, engedje meg, hogy a gyermekéve­l közös képet készíthess­en
 ??  ??
 ??  ?? Emlék
A kisfiú nem tudta, mi zajlik
Emlék A kisfiú nem tudta, mi zajlik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary