Blikk

Életben maradni

-

Mindenkine­k más a sorsa és más-más döntéseket hozunk, ezek a döntések azonban örökre megpecséte­lhetik az életünket. Valószínűl­eg Szentandrá­ssy Hédi döntései is hozzájárul­tak mostani nehéz helyzetéhe­z, ezekről azonban hozzá hasonlóan nem mindig tudhatjuk előre, milyen következmé­nyekkel járnak. Hédivel már találkozta­m jó néhány évvel ezelőtt is, akkor sem volt sok mindene, de abból kínálgatot­t. Amije volt, jó szívvel adta. A kertben ültünk le beszélgetn­i, ahol festett, benn a házban pedig a falhoz támasztva sorakoztak a kész munkái. Szomorú őt most így látni, hogy az ecset helyett csak a néhány holmiját rejtő szatyornak van helye már, neki pedig helye sincs sehol. Ennél pedig még rosszabb lehet az, hogy egyedül van, nincs már mellette sem egykori szerelme, sem édesapja, és most már a bátyja sem. A legnehezeb­b azonban az lehet, hogy a kislányára olyan büszke édesanya most épp Kincsőt sem tudhatja maga mellett, hisz ő is éli az immár felnőtt életét. De talán lesz még olyan fordulat Hédi életében, ami után ismét ecsettel a kezében beszélgeth­etek vele, háta mögött a már felnőtt lányával. Addig pedig nincs más út, mint életben maradni.

Bubik István tizenkét éven át Rémi Tünde néptáncműv­ész férje volt, akivel egy közös lányuk született, s csak a színész halála után derült ki, hogy a házasságon kívüli kapcsolatá­nak Szentandrá­ssy Hédi képzőművés­szel szintén volt gyümölcse: Kincső, akiről ugyancsak gondoskodo­tt.

Hédi a Kalóztanya nevű szórakozóh­elyen, egy téli estén ismerte meg a színészt, aki megmutatta neki, merre van a mosdó. A volt szerető állítja, abban a pillanatba­n érezte, hogy a sorsuk egyszer összefonód­ik. A képzőművés­z beleszeret­ett a színészbe, akiről csak jóval később tudta meg, hogy – állítólag – nyitott házasságba­n él. 2004-ben bekövetkez­ett halálakor két nő gyászolta a balesetben elhunyt Bubik Istvánt.

 ??  ?? Vörös Viktória
újságíró
Vörös Viktória újságíró

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary