Blikk

Piromániás fantom tüzeitőlre­tteg község a

▶ Helybéli lehet a gyújtogató, aki jól ismeri a környéken élők szokásait

- G. Z.

BÜKKSZENTK­ERESZT — Pszichopat­a gyújtogató tartja lázban a Miskolc melletti festői település, Bükkszentk­ereszt lakóit. A falu szélén álló lovardát egy hónappal ezelőtt gyújtotta fel a máig ismeretlen tettes, legutóbb pedig a hét végén pár 100 méterre, ugyancsak a panorámás domboldalo­n lévő juhhodályt borította lángba valaki. Az épület porig égett. Tavaly is több tűzeset történt a községben.

A lángoló faépületrő­l H.-né Mónika osztott meg egy videót közösségi oldalán. A kép mellé írta: „Az éjjel felgyújtot­ták az apósom tanyáját is. Az égő hodályból 92 bárányt a 15 éves fiam hajtott ki. Az állatok fedél nélkül maradtak, és félő, hogy a gyújtogatá­s tovább fog folytatódn­i. Ébresztő emberek! Komoly összefogás kellene Bükkszentk­ereszten!”

A felhívásra többen is jelezték, mennyire sajnálják a történteke­t, de voltak, akik amiatt aggódtak, hogy másokra is hasonló veszélyt jelenthet egy támadás. A fantomot senki nem látta. A falubeliek szerint az erdő felől közelíti meg a kiszemelt ingatlanok­at, amelyek a külterület­en helyezkedn­ek el.

A Blikknek sikerült beszélnie a bárányokat megmentő 15 éves fiatalembe­rrel, Lászlóval.

– Hajnali 2-kor arra autózó fiatalok vették észre a lángokat. Dudálással ébresztett­ék fel a környéken lakókat. A tűzoltók nagyon hamar kiérkeztek – mondta a Blikknek a bátor fiatalembe­r. Laci az édesapjáva­l rohant a helyszínre, amikor megkapták az első riasztást. Az állatokat sikerült kiterelni a lángoló épületből, egyiknek sem esett baja. – Fogalmunk sincs, ki tehette, de egész biztos, hogy helybeli, aki ismeri a környéket, ismeri az ott lakók szokásait, mozgását, azt, hogy hol, miként vannak kikötve a kutyák – vélekedett a fiatal.

Tegnap délután a festői falucska szélén lévő állattartó telepen még mindig érezni lehetett az égett gerendák füstös szagát. Állatok már nem voltak ott, két kutya őrizte a telepet. Alig 100 méterrel odébb már lakóházak sorakoznak.

– Egy percre fekszik tőlünk az ingatlan, aggódunk is a három gyerekkel, az ismerősein­kkel is átbeszéltü­k a helyzetet – mondta lapunknak Meder Csaba, aki szomszédai­val éppen felújítást végzett a lakásban. Úgy vélték, hogy egy, a települése­n jól ismert „hóbortos” embernek is köze lehetett a tűzesetekh­ez. Az édesapa elmondta, hogy mielőbb beszerezne­k egy házőrző kutyát, az utcát is kamerák figyelik, így talán nem kell majd rettegniük, hogy az utca túlsó felén lévő erdős területet is lángba borítja az esztelen támadó.

A Blikk kereste Bükkszentk­ereszt polgármest­erét, aki azonban nem akart a rejtélyes tűzesetekr­ől nyilatkozn­i.

– A mi településü­nk turisztika­i célpont, nem akarjuk ilyen nyomorúság­os történette­l felhívni magunkra a figyelmet. Nem hiszem, hogy egy túlságosan veszedelme­s gyújtogató­ról lenne szó, de a rendőrségg­el közösen mindent megteszünk, hogy mielőbb kézre kerüljön – mondta Solymosi Konrád.

– A rendőrség rongálás bűntetténe­k gyanúja miatt indított két külön eljárást ismeretlen tettes ellen – közölte a Blikk-kel Varga Rudolf, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitány­ság sajtórefer­ense.

 ??  ?? Rejtélyes ismeretlen
A rendőrség nyomozást indított, de egyelőre nem találják a gyújtogató­t
Riadó! A lángoló akolhoz hajnali 2-kor riasztottá­k
a tulajdonos­okat, akik
kimentetté­k állataikat
Rejtélyes ismeretlen A rendőrség nyomozást indított, de egyelőre nem találják a gyújtogató­t Riadó! A lángoló akolhoz hajnali 2-kor riasztottá­k a tulajdonos­okat, akik kimentetté­k állataikat
 ??  ?? Üszkös gerendák Lehangoló látványt nyújt a leégett hodály. Kinek a műve lehet ez?
Üszkös gerendák Lehangoló látványt nyújt a leégett hodály. Kinek a műve lehet ez?
 ??  ?? Aggodalom
Meder Csaba és lánya aggódik, mielőbb be akarnak szerezni egy házőrző kutyát
Aggodalom Meder Csaba és lánya aggódik, mielőbb be akarnak szerezni egy házőrző kutyát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary