Blikk

Két napig bírta kiborulás nélkül Rubint Réka

- B. P.

BUDAPEST — Minden belső erejére szüksége volt, hogy ne omoljon össze, amikor meglátta a férjét a ház előtt fekve Rubint Réka. Schobert Norbert párja ugyanott talált rá a szeretett férfira, ahol alig pár hónapja az édesanyja összeesett és meghalt. Az aerobikedz­őnek nem volt más választása, mint hogy összeszedj­e magát és ébren tartsa Norbit.

– Erősnek kellett maradnom, nem pánikolhat­tam miatta és a gyerekeink miatt sem. A mentőszolg­álat munkatársa­i telefonon vonalban voltak és utasításai­kkal segítették Norbi állapotána­k stabilizál­ását, kérték, hogy mindenáron tartsam őt ébren. Folyamatos­an kérdéseket tettem fel Norbinak, hogy felismer-e, tudja-e, ki vagyok, ő ki. Csak bólintani tudott, de nekem ez rengeteg erőt adott ahhoz, hogy tudjam, még tudatánál és velem van – csuklott el Réka hangja, amikor felidézte a múlt csütörtök reggelt, amikor férje, Schobert Norbert a reggeli futásból hazatérve sztrókot kapott a házuk előtt.

Réka szinte ösztönszer­űen érezte, nem szabad összezuhan­nia, ám két nappal később belőle is kitört minden.

– A sikeres műtéti beavatkozá­snak köszönhető­en Norbi állapota a kórházban óráról órára javult, beszéde és mozgása teljesen helyreállt, így két nap múlva szeretett volna hazamenni a kórházból. Ekkor szakadt ki belőlem a zokogás. Kérdezgett­em tőle, hogy vajon mit gondol, milyen érzés volt nekem az, hogy nagyjából ugyanazon a helyen találtam rá, ahol édesanyám összeesett és akinek a halálát még mindig nem

dolgoztam fel. Vajon mit érezne ő, ha az én helyemben lenne, én feküdnék ott a kórházi ágyon és akarnék hazamenni az orvosi tanács ellenére? Megértette és megígérte, innentől minden utasítást betart – mesélte Réka, aki legkisebb fiával, Zalánnal alszik, amióta férje a kórházban van.

 ??  ?? Félti
Schobert Norbi múlt csütörtökö­n kapott sztrókot, felesége, Réka óvja őt
Félti Schobert Norbi múlt csütörtökö­n kapott sztrókot, felesége, Réka óvja őt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary