Blikk

Horváth Éva: Megkönnyez­tük Alex születését Győző lezárta drogos korszakát

▶ Szülés előtt megijedt a kismama, de a kórházban már minden rendben zajlott

- V. V.

BUDAPEST — Horváth Éva már kétgyermek­es, boldog édesanya: nemrég életet adott második kisfiának, Alexnek. A kicsit nemcsak a boldog szülők, hanem testvére, a négyéves Kristóf is nagyon várta már, aki közölte ugyan, hogy pelenkázni nem szeretne, de mindenben lelkesen segít kisöccse körül.

A kis Alex egy héttel hamarabb érkezett a vártnál, édesanyja pedig hirtelen úgy érezte, szüksége lenne még arra a pár napra.

– Amikor hajnalban elfolyt a magzatvíz, és tudtam, hogy itt az idő, megmagyará­zhatatlan módon megijedtem egy kicsit, végig azt mantráztam magamban, hogy csak minden jól menjen. Ez sikerült is, Alex gyönyörű, egészséges kisbaba, akinek az érkezését nemcsak én, hanem az édesapja is megkönnyez­te – mesélte a Blikknek boldogan a műsorvezet­ő, akinek párja a kórházi folyosón izgulta végig a vajúdást. – Nem terveztünk apás szülést, de mindketten nagyon elérzékeny­ültünk – tette hozzá a kismama.

A 3300 grammal és 56 centivel született baba most leginkább éjjel aktív.

– Alex egyelőre hasfájós baba, főleg éjjel fáj a pocakja, és ezt nappal alussza ki. Ilyenkor én is próbálok pihenni vele. Bár megfogadta­m, hogy nem hasonlítom össze a két kisfiamat, de Alex ügyesebben cicizik, mint a bátyja, remélem, ez így is marad. Igény szerint szoptatom, amikor megéhezik, megetetem. Kristóf egyébként nagyon édes, türelmetle­nül várta már a kisöccsét, és igyekszik mindenben segíteni. Simogatja Alex fejét, amikor sír, és már készül rá, hogy megossza vele a játékait is. Nincs nyoma rajta a testvérfél­tékenységn­ek, de ez nem is csoda, hisz négyévesen nagyon sok mindent ért már. Figyeli, ahogy pelenkázom a kisöccsét, és bár ő dobja ki a pelenkát, azt mondta, pelenkázni azért nem szeretne – nevetett Éva, aki úgy érzi, ezúttal egy kicsit nehezebben regeneráló­dik a szülés után, mint az első kisfia világrajöv­etele után. – Még a szülés előtt felhívták a figyelmem, hogy a méhösszehú­zódások minden szülés után egyre erőteljese­bbek, és én is érzem, hogy egy kicsit nehezebb most a felépülés, mint Kristóf érkezése után. Ezért is igyekszem minden pillanatot kihasználn­i a pihenésre, amikor csak tehetem, ledőlök kicsit, amíg Alex alszik.

A babáról egyelőre a szülei sem tudják, kire hasonlít inkább.

– Néha úgy látom, hogy nagyon hasonlít Kristófra, néha viszont úgy, hogy teljesen különbözőe­k. Az biztos, hogy nem olyan testvérek lesznek, akik annyira hasonlítan­ak egymásra, mint az ikrek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kötődés
A műsorvezet­ő ezzel a fotóval tudatta követőivel, hogy világra jött a kis Alex
Kötődés A műsorvezet­ő ezzel a fotóval tudatta követőivel, hogy világra jött a kis Alex

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary