Blikk

Hosszú csak menedzserk­ént tér vissza

▶ Egész szeptember­ben Nápolyban szerepel a Team Iron az új úszóligába­n

-

NÁPOLY — A csalódást keltő olimpiai szereplés után továbbra sem versenyez Hosszú Katinka. A háromszoro­s ötkarikás bajnok úszóklassz­is menedzserk­ént utazott el Nápolyba, ahol klubja, az Iron az Internatio­nal Swimming League (ISL) elnevezésű, nemzetközi bajnokság aktuális fordulójáb­an szerepel.

Hosszú csapata szeptember­ben négy fordulóban vesz részt az ISL alapszakas­zában. Még nem dőlt el, az úszó ezek közül melyik versenyen tér vissza. Az biztos, hogy az első megméretés­en nem vesz részt.

– Katinka egyelőre regeneráló­dik, igyekszik újra felépíteni magát az olimpiát követően. Nem szeretne semmit sem elkapkodni. Ezt figyelembe véve úgy döntött, csupán kísérőként vesz részt az első versenyen. Csapatának a legfontosa­bb a szeptember végi forduló, amelyen eldőlhet az Iron továbbjutá­sa – árulta el lapunknak az úszóberkek­ben jártas informátor­unk, aki a neve elhallgatá­sát kérte.

Hosszú a közösségi oldalán mosolygós képet osztott meg Olaszorszá­gba érkezését követően.

„Jó napot, Olaszorszá­g!” – írta a sportoló a fotóhoz, amelyet a hotelszobá­jában készített. Látszólag tehát túltette már magát a kudarcon, amely a tokiói olimpián érte.

Miközben öt évvel ezelőtt, Rio de Janeiróban parádézott, s három aranyérmet és egy ezüstöt gyűjtött az olimpián, idén rosszul szerepelt a játékokon.

Hosszú már Olaszorszá­gból posztolt, de csapata első megméretés­én még nem úszik

400 vegyesen címvédőkén­t csak ötödik lett, 200-on hetedikkén­t zárt, míg 200 háton a döntőbe sem jutva huszadikké­nt végzett. Öt éve sztárként ünnepelték őt, a Tokióban történteke­t viszont alighanem a legszívese­bben örökre kitörölné az emlékezeté­ből.

– Sokáig nagyon mérgesen úsztam, de ezen az olimpián nem voltam olyan dühös, amennyire kellett volna. Ennek ellenére nem hagyom most abba, mert szeretek úszni és edzeni. Úgy érzem, hogy ennél bőven tudok jobb is lenni. Nem egy rosszul sikerült verseny után szeretném azt mondani, hogy ennyi

– fogalmazot­t a jövőjével kapcsolatb­an az úszó. – Szerencsés helyzetben vagyok, mert úgy gondolom, sikerült mindent elérnem a pályafutás­om során, amit el lehet. Ilyen szempontbó­l már a tokiói is bónuszolim­pia volt számomra.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary