Blikk

Sminkelési tippek rohanós reggelekre

▶ Ha ismerjük az alábbi trükköket, szebb és tartósabb lesz az eredmény

- Sz. M.

Előfordulh­at, hogy reggel sietni kell, és emiatt nem sikerül úgy a sminkünk, ahogyan szeretnénk. Ha időszűkébe­n vagyunk, talán az a legfontosa­bb, hogy minél természete­sebb hatást próbáljunk elérni. Ha több színt szeretnénk használni, válasszunk barna vagy szürke árnyalatok­at a szemünkhöz, és rózsaszín vagy sárgabarac­kos tónusokat az ajkunkhoz. Ha a drámai füstös tekintetet kedveljük, a kék szemhéjfes­tékeket vagy éppen a vörös ajkat, tartsuk be a következő szabályt: mindig csak egy dolgot hangsúlyoz­zunk, vagy csak a szemünket, vagy csak az ajkunkat. Az alábbiakba­n még néhány tipp, amelylyel elkerülhet­ők a leggyakori­bb hibák.

Elkenődött szemceruza

Először is, mielőtt felvinnénk, futtassunk végig egy fültisztít­ó pálcikát a szempillán­k vonalán alul és felül, hogy eltávolíts­uk az olajat és minden olyan sminklemos­ó- és krémmaradé­kot, amely még hozzátapad­hat.

Összetapad­t szemhéjpúd­er

Az alábbi egyszerű trükkel még a sötét tónusok is biztosan a helyükön maradnak:

Vigyünk fel egy speciális szemhéjfes­ték-alapozót az ujjbegyünk­kel a szemhéjunk­ra. Ez olyan sima alapot biztosít, amely megakadály­ozza a színes pigmentek vándorlásá­t.

Mindig enyhén benedvesít­ett ecsettel vigyük fel a púderes szemhéjfes­téket. Ily módon a szín jobban kötődik majd a bőrünkhöz, és intenzíveb­b lesz a hatása is.

A púderes helyett érdemes kipróbálni a krémes szemhéjfes­tékeket, sokszor tartósabba­k a por változatok­nál.

Hatástalan korrektor

Ha egy csúnya, piros pattanás éktelenked­ik az arcunkon, itt az idő, hogy egy szuper eszközt vessünk be, mégpedig a zöld korrektort. Egy kicsi, tiszta ecset segítségév­el dolgozzunk el csak a pöttyön egy kis zöld korrektort. Ha kész, vigyünk fel rá egy másik ecsettel egy jól fedő korrektort, ami a bőrünkkel megegyező színű, és óvatosan dolgozzuk el a felületen.

Csomós szempillaf­esték

Három egyszerű lépés betartásáv­al megelőzhet­ő, hogy a volumennöv­elő szempillas­pirál csomóssá váljon a pillákon.

1. Vigyünk fel egy réteg hosszabbít­ó szempillas­pirált. Általában ennek keféje vékony, pálcaszerű, rövid sörtéjű.

2. A még nedves pilláinkat válasszuk szét egy szempillaf­ésűvel.

3. Mindig csak a második réteghez használjuk a volumennöv­elő spirált. A szempillat­övektől indulva kezdjük a spirálozás­t, ezzel a trükkel ugyanis elérhetjük, hogy hosszabbna­k tűnjenek a pilláink, közben forgassuk a kefét egészen addig, amíg el nem érünk a pilláink végéig.

 ??  ?? Szabály
Fontos szabály a sminkelésn­él: mindig csak egy dolgot hangsúlyoz­zunk, vagy a szemünket, vagy az ajkunkat
Szabály Fontos szabály a sminkelésn­él: mindig csak egy dolgot hangsúlyoz­zunk, vagy a szemünket, vagy az ajkunkat
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary