Blikk

Hiába vártak a mentőre

Apja rohant kórházba súlyosan sérült lányával

- K. R.–S. N.

Fél órát vártak hiába a mentőre a szülők, végül a telefonos diszpécser tanácsára az apa maga vitte kórházba hároméves kislányát, akinek betört homlokából patakokban ömlött a vér. Az Országos Mentőszolg­álat egyelőre nem reagál, hogyan történhet ilyen Budapesten

BUDAPEST — Hiába hívták kétségbees­ve a szülők a mentőszolg­álatot, amikor ömleni kezdett a vér kislányuk fejéből. Végül az apuka maga vitte kórházba a betört fejű gyereket, mielőtt megérkezet­t volna a segítség. Minden szülő rémálma, hogy egyszer megcsörren a telefon és valaki kétségbees­etten közli, súlyos baleset érte a gyermekünk­et. Ez történt Lombos Pállal, a Swing a la Django frontember­ével, amikor felesége felhívta, hogy hároméves kislányuk elesett és ömlik a fejéből a vér.

– Szofi elesett otthon és betörte a fejét. A feleségem nem tudta elállítani a vérzést, ezért felhívott, hogy nagy a baj, nem tudja, mit csináljon. Mivel én bent voltam a városban, azonnal mentőt hívtam és elindultam haza, illetve elmondtam a feleségemn­ek, hogy a mentők azt tanácsoltá­k, hogy szorítson a lányunk fejéhez egy tiszta törülközőt és várják meg a rohamkocsi érkezését – kezdte mesélni a borzalmas eseményeke­t Lombos Pál. Az apuka fél óra alatt hazaért a belvárosbó­l, de a mentő még mindig nem volt sehol.

– Erősen vérzett Szofi feje, ezért azonnal beraktam a kocsiba,

a elinduljak-e autóval, Azt mentőket, mondták, közben vagy hogy a induljak, pedig várjak kórház mi hívtam legyen, rájuk. mert felé így hamarabb a részleteke­t beérek a zenész. – mesélte A Heim Pál Kórházban kiderült, hogy szerencsér­e nem mély a seb, összekapcs­olták a kislány homlokát. Belegondol­ni is borzalmas, mi történhete­tt volna, ha nagyobb a baj és úgy nem jönnek a mentők a kis sérültért.

Kerestük az Országos Mentőszolg­álatot, hogy megtudjuk, miként alakulhato­tt így, de lapzártáig nem kaptunk választ kérdéseink­re. A Magyarorsz­ági Mentődolgo­zók Szövetségé­nek elnöke, Kusper Zsolt szerint sok oka lehet, ha a mentő nem érkezik ki azonnal a helyszínre. – Budapesten nagyon leterhelte­k az állomások. Nem biztos például, hogy a mentési ponthoz legközeleb­b eső állomásról riasztják az egységet, ha az épp máshol tartózkodi­k. A budapesti közlekedés­i helyzet miatt előfordul, hogy vidéki rohamkocsi­t küldenek fővárosi helyszínre – sorolt lehetséges okokat. Kusper Zsolt hozzátette, a mentők a járvány óta emberfelet­ti teljesítmé­nyt nyújtanak.

 ??  ??
 ??  ?? Apa vitte kórházba Az apa, Lombos Pál legalább annyira megijedt a balesettől, mint sérült kislánya
Apa vitte kórházba Az apa, Lombos Pál legalább annyira megijedt a balesettől, mint sérült kislánya
 ??  ?? 2008 után nincsenek adatok a betegszáll­ításról, ezért esett vissza a feladatok száma
2008 után nincsenek adatok a betegszáll­ításról, ezért esett vissza a feladatok száma

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary