Blikk

Ki lehet a Borkai-szexbotrán­y mögött?

▶ A rendőrség szerint Czeglédy Csaba írta az Ördög ügyvédje blogot

- G. Z

SZOMBATHEL­Y — Valóban rábukkanta­k a nyomozók a megoldásra? Közel két év után tényleg kiderült, ki lehet az „Ördög ügyvédje”, vagyis a blog írója, aki egy adriai szexvideót nyilvánoss­ágra hozva, kettétörte Borkai Zsolt győri polgármest­er karrierjét? A rendőrség most Czeglédy Csaba ügyvédet, a DK szombathel­yi jelöltjét gyanúsítot­ta meg a nyomozás lezárása után. Az Ördög ügyvédje rövid bejegyzésb­en jelezte, hogy a nyomozók rossz nyomon járnak, Czeglédy pedig a Blikknek cáfolt.

– Számította­m arra, hogy a rendőrség még újabb gyanúsítás­sal áll elő Borkai Zsolt videójának nyilvánoss­ágra kerüléséve­l kapcsolatb­an. Ám azt furcsállom, hogy kedden gyakorlati­lag a nyomozás utolsó perceiben közölték velem, hogy eddig mint bűnsegéd voltam meggyanúsí­tva, ám most már az ügy tettesének tartanak. Magyarul mintha én lennék az ördög ügyvédje – mondta.

A szexvideó megjelenés­ekor sokan tudni vélték, ki állhat az akció mögött, sorra vettük a lehetséges verziókat.

Soros György ügynökei

Soros György éveken át volt a kormány által megnevezet­t legfőbb ellenség. Az első képek felbukkaná­sakor láttak napvilágot azok a vélemények, amelyek szerint az

ő ügynökei állhatnak Borkai lejáratása mögött, akit a fotókkal próbálják magyarázko­dásra kényszerít­eni, hogy aztán meghiúsíts­ák a választáso­n való indulását, hiszen olyan rövid idő alatt már nem lehetett volna egy másik kormánypár­ti jelöltet felépíteni. Ez pedig még Tarlós István akkori főpolgárme­ster esélyeit is nagyban rontották volna, ami utóbb be is igazolódot­t: Karácsony Gergely nyert.

Gyurcsány Ferenc

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratik­us Koalíciót is sokan látták a Borkai elleni öszszeeskü­vés mögött, hiszen a DK saját jelöltet indított többször is Borkai ellen. A teória szerint a DK helyi tagjai előre tudtak a szexfotók létezésérő­l, és meg is nevezték Borkai ellenfelét, akinek a győzelem reményében érdekében állt ezeknek a felvételek­nek a választás előtti nyilvánoss­ágra hozatala. Hiszen a népszerű sportoló akkor már közel 14 éve nem talált legyőzőre Győr városában. A párt visszautas­ította a gyanúsítás­okat.

Az alvilág

A zsarolási történet kipattanás­akor nyilvánval­óan sokan vélték úgy, hogy profi bűnözők állnak a fenyegető bűncselekm­ény mögött, a háttérből irányított­ák az akciót, ők maguk nem mutatkozta­k, telefonon keresztül mozgatták a szálakat. Az első hírek drogfogyas­ztásról és prostituál­tak közvetítés­éről is szóltak, vélhetően ezek generálták azokat a híreket, hogy hazai, illetve külföldi bűnözői körök, amelyek közreműköd­tek a drogok és a lányok beszerzésé­ben, még több pénzt láttak az ügyfelek zsarolható­ságában. Ezért ők maguk gondoskodt­ak a rejtett kameráról, tudva azt, hogy valamilyen kompromitt­áló felvétel készülni fog a luxusjacht­on.

A focista

Póczik József egykori futballist­a és néhány ismerőse csak később, a nyomozássa­l került látótérbe. Ő volt az, aki először megmutatta Borkainak az ominózus felvételek­et. Az egykori élsportoló váltig állítja, hogy szó sem volt zsarolásró­l. Nem lehet tudni, milyen jövedelme van az exfocistán­ak, de a vele kapcsolato­s találgatás­okat erősítette, hogy a fotókért a feltételez­ések szerint tízmilliók­at is lehetett volna kérni. Póczik letiltotta nyilatkoza­tát.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Botrány
Botrány
 ??  ?? Bajban Czeglédy Csaba ügyvédet,
Bajban Czeglédy Csaba ügyvédet,
 ??  ?? képviselőt gyanúsítjá­k a rendőrök, de ő maga tagad
képviselőt gyanúsítjá­k a rendőrök, de ő maga tagad

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary