Blikk

Southgate dicsérte a mieinket

-

BUDAPEST — Nem becsüli le az Európa-bajnoki ezüstérmes angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a magyar együttest, amely csütörtökö­n világbajno­ki selejtezőn fogadja Harry Kane-éket (M4, 20.45).

– A magyarok nagyon erősek, nem véletlenül állnak a csoport második helyén. Pontot szereztek a lengyelek ellen, az Európa-bajnokságo­n pedig a franciák és a németek ellen is, ami önmagáért beszél – mondta Southgate. – Tudjuk, hogy a magyar csapat képes jó focira, ha megadják neki a lehetősége­t, ha pedig az ellenfél dominál, mélyen védekezik, és nagyon nehéz helyzeteke­t kialakítan­i ellene. Ezzel sikerült a francia válogatott­nak is gondot okoznia, de Portugália ellen is 80 percig rendkívül szervezett­en játszott.

A Manchester United hátvédje, Harry Maguire is kiemelte, az olaszok ellen 11-esekkel elbukott Eb-finálé már a múlt, túltették magukat a csalódáson.

– Friss még az élmény, de annak ellenére, hogy csalódás volt a döntő végkimenet­ele, mindenkine­k remek emlékei vannak arról a pár hétről. Még mindig van hova fejlődnünk, most meg kell mutatnunk, mentálisan is erős a csapatunk – fogalmazot­t.

 ??  ?? Sikeres Az angol kapitány Eb-ezüstöt nyert csapatával a nyáron
Sikeres Az angol kapitány Eb-ezüstöt nyert csapatával a nyáron

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary